Daniel Jacobsson|26 maj, 2023, 11:30

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mjällby har tappat sin stabila form.

  • Svaga xG-siffror på både Mjällby (1.18) och Halmstad (0.87).

  • Båda lagen snittar 1 mål/per match eller under hittills.

Tight spelschema

Mjällby förlorade cupfinalen mot Häcken med stora siffror. Strandvallens gräs räckte inte den gången och har inte varit samma styrka den här säsongen som tidigare år. Mjällby skall dock inte tas ifrån deras säsongsinledning, där var man faktiskt väldigt bra och det är såklart att man kan komma dit igen. Senaste allsvenska matchen på hemmaplan tog man en bekväm seger och då kunde man dessutom rotera inför en cupfinal. Bredden av spelare och Mjällbys muskler rent allmänt har växt senaste säsongerna och nu kan man ta och utmana samtliga lag på hemmaplan. Även storklubbar har problem mot MAIF.

Nu väntar ett hemmamöte mot Halmstad, ett tufft sådant för det är ett liknande lag som kommer på besök. Mjällby har hittat en form som man går efter och spets i Persson, Gustavsson, Ståhl och andra gubbar som vet varför man spelar i Mjällby. Halmstad är ett betydligt bättre hemmalag, precis som MAIF och det är en sak som kan bräcka laget här. Jag tror dock att det blir en tight och kompakt gäst på Strandvallen den här dagen. Underspelet klickas när två av lagens snålaste lag möts.

Hemmaplanen

Hemmalaget för dagen har fått nog med hyllningar efter deras senaste säsonger och framförallt deras bedrift att ta sig till cupfinal. Nu är det istället dags för att hylla bortalaget på Strandvallen som heter Halmstad. Här kan det bli aningen enfiligt, eftersom Halmstad vinner sina matcher på hemmaplan och framförallt har man gjort det mot storklubbarna från huvudstaden i år. Om man kan straffa lag på bortaplan lika starkt så är det här en klubb som förlänger sin visit i Allsvenskan den här säsongen.

Mjällby mot Halmstad kan bli ett rejält ställningskrig och på gräset i Listerlandet är det ingen finboll som spelas. Jag tror på en jämn och tight tillställning som slutar i underspelet. Halmstad håller tätt mot Mjällby som kommer från två väldigt tunga matcher mot toppklubbarna Häcken och Djurgården. Krafterna är inte tillräckliga för att gasa i 90 minuter plus tillägg.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
Mjällby - Halmstad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.