Axel Olsson|25 maj, 2023, 10:21

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Horsens har gått riktigt dåligt i Relegation Round. Fem förluster och en oavgjord i deras sex senaste matcher.

  • Odense ger Midtjylland en kamp om förstaplatsen i Relegation Round.

  • Odense är obesegrade i sju raka och kommer senast ifrån en 0-4 seger mot Lyngby.

  • Horsens har slipt in åtta mål i deras tre senaste. Klubben är nära att åka ur högstaligan.

Obesegrad svit

Vi riktar blickarna mot grannlandet Danmark där Superligaen bjuder på en ny omgång. Den näst sista omgången rivstartar med ett fredagsmöte mellan Odense och bottenlaget Horsens. Odense har växlat upp sedan ligaspelet övergick till Relegation Round och de har givit favoriten Midtjylland en kamp om förstaplatsen. Att vinna den så kallade Relegation Round betyder att man får chansen att kvala in till en Europa-plats, trots att man slutade på den nedre halvan av grundserien.

Passande nog möts Odense och Midtjylland i den sista matchen och därmed behöver de förstnämnda vinna det här mötet för att det ska kunna bli en spännande avslutning. Odense har sett stabila ut med en obesegrad svit på sju raka ligamatcher. De kommer senast ifrån en övertygande 0-4 seger mot Lyngby, dock var det motståndarnas röda kort som fällde det stora avgörandet. Odense ser stabila ut och de har haft en hög lägsta nivå i den här slutspelsserien. På hemmaplan är de vår stora favorit inför fredagens viktiga batalj!

Kniven mot strupen

För gästande Horsens del är det här ett ångestladdat möte. De har gått riktigt dåligt i slutspelsrundan och därmed trillat ner under det förödande strecket. Klubben riskerar att åka ur högstaligan men har två omgångar på sig att rädda upp säsongen. Med den nuvarande formen ser det mörkt ut och deras bästa segerchans kommer inte förens i sista omgången mot jumbon Lyngby. Det blir desto tuffare att knipa en seger när Odense står för motståndet, vilket kan ge konkurrenten Aalborg en chans att rycka ifrån.

Ifall de inte får med sig ett bra resultat från fredagen får de iallafall hoppas på ett kryss mellan Lyngby och Aalborg, annars ser det ännu mörkare ut. De måste bryta den negativa trenden som står på fem förluster och en oavgjord i deras sex senaste. Det har varit svaga prestationer och därför finns där inte särskilt mycket ljus i tunneln just nu. De har släppt in åtta mål i deras tre senaste ligamatcher och Odense kommer säkerligen få sina chanser att hitta nätet. Vi tror inte på något trendbrott för gästernas del.

fotboll, Superligaen
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Odense - Horsens
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.