Axel Olsson|25 maj, 2023, 10:53

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Öster har några förluster i ryggen, men prestationerna har varit bättre än vad resultaten visar.

  • Öster visade sin höjd med fyra raka segrar i inledningen.

  • Landskrona hittar mer och mer rätt. Obesegrade i fyra raka.

  • Landskrona kommer senast ifrån en viktig 3-2 seger mot Örebro.

Prestationerna bättre än resultaten

Inledningsvis var det Öster som drog på sig ett tydligt favoritskap med fyra raka segrar och en riktigt stark målskörd. Vi fick se vilken höjd det här laget besitter och det är absolut en klubb att räkna med i guldstriden. Men efter drömstarten har det gått desto tyngre för Öster som inte haft marginalerna på deras sida. De har tre förluster i deras fyra senaste ligamatcher och det överskuggar nu den fina starten. Det ska dock sägas att prestationerna har varit klart bättre än vad resultaten visar.

Öster har åkt på ett par riktigt tuffa förluster där man varit det klart bättre laget i matchen. Eftersom prestationerna fortfarande varit ganska bra tror vi inte att den här formsvackan blir särskilt långvarig för hemmalaget. De har skapat tillräckligt med chanser för att vinna och när de väl hittar flytet igen kommer maskineriet tugga vidare. De hänger fortsatt med i toppen med en stabil fjärdeplats, men hemmalaget har ännu mer att ge. De har gjort mål i sju av åtta ligamatcher hittills och vi tror inte att hemmalaget går mållösa under fredagens match hemma på Visma Arena.

Ser bättre och bättre ut

Trots en sämre form är det fortfarande Öster som bär favoritskapet inför fredagens batalj på Visma Arena. Landskrona har nog inget bekymmer med att vara underdogs, trots att de tagit exakt lika många poäng som hemmalaget. Deras säsong har varit tvärtom jämfört med hemmalagets – de fick en tuff inledning men därefter har spelet klaffat samman bättre och bättre för varje omgång som gått. De har växlat upp och tagit flera oerhört viktiga poäng trots tufft motstånd.

Landskrona har tre segrar och en oavgjord i deras fyra senaste matcher. De har bland annat fått med sig ett kryss mot serieledarna Västerås samtidigt som de vann det tuffa skånederbyt mot Helsingborgs IF. De har fått fart på offensiva spelare där Jebara fick spräcka målbubblan senast, samtidigt som Diawara ökade på med ytterligare två mål. De har hittat en bra struktur och deras prestationer lovar gott inför kommande del av säsongen. Trots att Öster är självklara favoriter enligt oddssättarna ska Landskrona inte underskattas allt för mycket i det här mötet. Det är ser ut att bli ett jämnt möte där båda lagen visat upp kvalitet under inledningen!

fotboll, Superettan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Öster - Landskrona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.