Joakim Östman|25 maj, 2024, 17:39

Jag väljer att spela på Schweiz i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Schweiz kliver in i finalen med störst spelvärde.

  • Schweiz har ett minst lika starkt lag som Tjeckien, här förstör de festen.

  • Schweiz vann gruppspelsmötet nationerna i mellan.

  • Schweiz har varit det starkare av lagen sett till hela turneringen.

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Finalklara

Hemmaplan och semifinal mot Tre Kronor skulle passa Tjeckien som handen i handsken och det trots underläge två gånger om under inledningen. Mittakten skulle blir avgörande där Tjeckien med en perfekt genomförd period faktiskt sköljde över Tre Kronor med deras omställningsspel samt effektivitet. Martin Necas tog taktpinnen för sitt Tjeckien och med fyra-poäng i matchen blev han tydlig hjälte, när Tjeckien vann övertygande med 7-3.

Tjeckien går därför för sitt första VM-guld sedan 2010 under söndagen när allt är upplagt för fest i Prag. Adderingar av spelare som David Pastrnak, Martin Necas och Pavel Zacha har sannerligen givit en spets som saknades under inledningen av turneringen och här blir Tjeckien svårstoppade.

Precis som Schweiz gjorde när det tog sig till final 2018 ställdes de mot Kanada i semifinalen, i vad som redan känns kommer bli ett klassiskt möte när vi blickar tillbaka på VM-turneringen drog Schweiz längsta strået. Det trots att Schweiz tappade deras tidigt tagna två-måls ledning sent i matchen, därefter löd förlängningsspel och sedermera straffavgörande där det skulle visa sig vara Schweiz-dag efter mål från Kevin Fiala och Sven Andrighettto.

För tredje-gången spelar därför Schweiz om ett VM-guld under söndagen och här hoppas man kunna bryta trenden och ta sin första mästerskaps titel. 

Vidöppen final

Även fast vi inför semifinalerna var av åsikten att vi hade fyra nationer med kvalitet för att gå hela vägen, får det sägas kännas överraskande att finalen kommer spelas mellan Schweiz – Tjeckien. De båda nationerna möttes tidigt under gruppspelet där Schweiz drog längsta strået och vann efter straffläggning.

Sedan dess har det hänt framförallt mycket med Tjeckiens-lag där de som tidigare nämt förstärkts rejält i form av David Pastrnak, Martin Necas och Pavel Zacha. Att det finns ett enormt sparkapital i David Pastrnak ska också sägas då han egentligen var en icke faktor mot Tre Kronor och trots det körde alltså Tjeckien över Sverige.

Tjeckien kliver in i finalen som oddsfavoriter och det har såklart mycket att göra med att man spelar på hemmaplan, med ett fanatiskt publikstöd i ryggen. Finalen känns likväl vidöppen på förhand mellan två väldigt likvärdiga lag sett till såväl spetsen som bredden.

Sett till turneringen i stort har Schweiz varit det mer imponerande laget och förhoppningsvis har schweizarna ett bättre motmedel mot Tjeckiens omställningsspel än Tre Kronor i semifinalen. Här väljer vi därför att gå med Schweiz som utan tvekan kliver in i finalen med störst spelvärde, därför synar vi att Schweiz tar revansch på finalförlusten för sex-år sedan och vinner VM-guld! 

Ishockey, Ishockey VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:20
Schweiz - Tjeckien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.