SPELTIPS 26/5 inför Seattle Sounders – Real Salt Lake: Målsnål historia i ångestmötet

CenturyLink Field står värd för ett riktigt ångestmöte i en av de inledande matcherna på lördagens MLS-spelschema. Förra årets runner-up i MLS Cup, Seattle Sounders, tar emot Real Salt Lake i denna batalj. Båda lagen är i riktigt svag form, men en nyckeltrend identifieras och blir avgörande för utgången av denna match. Målsnål match att vänta?

Match: Seattle Sounders – Real Salt Lake (MLS) | Speltips: Under 3.0 mål | Odds: @1.80 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 23:00

Skadorna skakar Sounders

Förra årets runner-up i MLS Cup har inlett säsongen sånär på katastrofalt. Just nu placerar sig laget näst sist i sin Western Conference, vilket naturligtvis är en besvikelse. Detta har dock varit signifikativt för detta Sounders två år i följd. En långsam start efterföljs av en mycket stark avslutning som räckt hela vägen till både vinst och en runner-up. Efter en säsongsinledning med tre raka förluster har spelet dock sett bättre och bättre ut, även fast man föll mot Portland Timbers senast efter ett sent 1-0 mål.

Dock har skadorna gäckat klubben. Spelare som Jordan Morris, Osvaldo Alonso, Victor Rodriguez, och Will Bruin är på skadelistan för hemmalaget. Dessutom är Roman Torres, Gustav Svensson och Nicolas Lodeiro på landslagssamlingar inför VM och inte heller tillgängliga. Förlusten av Morris(0/0) och Bruin (7/3) har lett till att Clint Dempsey lämnats ensam på strikerpositionen. Trots all sin talang, är han 35 år gammal, och utan stöd bli han lätt isolerad. Sounders har bara gjort 7 mål på sina nio matcher denna säsongen, och nästan hälften av dessa mål försvinner med Bruins skada. Dock har endast 11 mål släppts in bakåt, så defensiven är fortsatt stabil.

Låg höjd – låga förväntningar

Real Salt Lake har precis som Sounders stått för en relativt svag säsongsinledning. På de senaste sex matcherna har två vunnits, men fyra förlorats. Senast fick laget en rejäl lektion av Philadelphia Union, som avfärdade Salt Lake med 4-1. Skadeproblemen gäckar laget från Sandy, och följande spelare är på skadelistan: Alex Horwath(mv), Shawn Barry(mb), Demar Phillips(vb), Tony Beltran(hb). Jordan Allen (mf). Dessutom är Joao Plata (anf) tveksam till spel.

Bortaspelet har varit helt miserabelt för Salt Lake. Så fort resan tar laget iväg från Salt Lake City´s höga höjder, sjunker prestationen lika snabbt som höjdmetrarna. Faktum är att endast en poäng av 18 möjliga tagits på resande fot, och fem raka matcher förlorats. Varken defensiven eller offensiven imponerar, då hela 17 mål har släppts in på sex bortamatcher, medan endast 4 mål gjorts i rätt riktning.

Speltips: Under 3.0 mål

Seattle Sounders har en mycket solid defensiv med 11 insläppta på nio matcher, men den offensiva impotensen är total med endast 7 mål gjorda framåt. Med alla de offensiva avbräcken kommer Clint Dempsey att bli isolerad och målproduktionen kommer lida till följd. Real Salt Lake är visserligen horribla defensivt på bortaplan och har defensiva avbräck, men med tanke på att detta är en ångestmatch för två lag i dålig form känns det som en någorlunda försiktig affär. Dessutom har de två senaste inbördes mötena gått under linan, medan inget av de senaste fem passerat tre mål gjorda. Således spelas under 3.0 mål hos Unibet. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Seattle Sounders har endast gjort 7 mål på de inledande nio ligamatcherna, och har stora offensiva avbräck inför matchen.

  • Real Salt Lake har endast gjort fyra mål på sina sex bortamatcher.

  • Seattle Sounders har endast släppt in elva mål denna säsong.

  • De senaste två inbördes mötena har gått under linan, medan inget av de fem senaste passerat linan.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.80 gånger såsen för under 3.0 mål. Att så blir fallet investeras 2/5 units i!

Rygga till 1.80 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-25T15:29:00+00:0025 maj, 2018|Fotboll, MLS|1 kommentar
En idrottsentusiast sedan barnsben, med sina rötter i London. Favoritsporten är fotboll, följt av den amerikanska varianten. Från mig kommer ni få speltips från alla de sporter jag följer nära, alltifrån fotboll till dart. Håll utkik efter mina tips! Spreadsheets: http://www.spreadsheet.se/snize http://www.spreadsheet.se/extrasnize

En kommentar

  1. William 26 maj, 2018 at 10:08 e m - Svara

    Hoppas!

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok