Joakim Östman|25 maj, 2024, 17:39

Jag väljer att spela på Tre Kronor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vi synar att Tre Kronors motivation är större för bronset än Kanadas.

  • Tre Kronor har haft längre tid att ladda om inför bronsmötet.

  • Tre Kronor måste vara revanschsuget efter den svaga semifinal prestationen.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Antiklimax

Det som började så bra med tidig 1-0 ledning som sedermera även blev en 2-1 ledning skulle sluta i misär. Det är rätta ordet så här i efterhand efter Tre Kronors semifinal-möte mot Tjeckien där faktum är vi inte alls kom upp i nivå. Framförallt efter en svag andraperiod blev uppförsbacken för stor och vi fick aldrig stopp på blödningen, när Tjeckien ställde om på Tre Kronor gång efter gång.

Slutsiffrorna skrevs i slutändan till hela 7-3 och även fast det inte är dåligt att förlora mot ett bra Tjeckien, är det sättet samt prestation som ger en extremt bitter eftersmak. Det som skulle varit en finaldag för Tre Kronor på söndagen blir därför istället att spela för brons-medaljen, som vi såklart vill ha med oss hem från Prag.

Likt som för Tre Kronor stod inte heller Kanada pall för favoritskapet i deras semifinal mot Schweiz i en oerhört dramatisk tillställning. Prestationen fanns det inte särskilt mycket att anmärka över dock och trots två-måls underläge tidigt återhämtade sig Kanada och kvitterade mötet sent. Därefter löd förlängningsspel och sedermera straffavgörande där det skulle visa sig vara Schweiz-dag efter mål från Kevin Fiala och Sven Andrighettto.

Kanada föll därför snöpligt i vad som redan känns kommer bli ett klassiskt möte när vi blickar tillbaka på VM-turneringen. Kanada radade upp chanser och hade flertalet lägen för att vinna mötet men istället blir det att sikta in sig på bronsmatchen på söndags eftermiddagen.

Motivationsfråga

När turnering ska summeras och betygen ska delas ut kommer såväl Tre Kronor som Kanada lämna Tjeckien med en bitter eftersmak. Det båda var favoriter inför semifinalerna och sett till kvaliteten på trupperna var Tre Kronor och Kanada det två starkaste lagen kvar. Marginalerna är likväl små och istället blir det spel om tredjeplatsen, där vinnaren från bronsmötet kommer rädda upp betyget från turneringen en aning.

Som alttid i den här typen av matcher handlar mycket om motivation och vilket av lagen som har lyckats ladda om bäst. När det är hockey nationer av Sveriges och Kanadas tyngd blir den frågeställningen ännu mer i fokus, då båda såklart hade ambitioner och sett till trupperna kanske även kraven att ta sig till final.

Här är känslan att Tre Kronor har mer att spela för i form av att målsättningen alltid är ta medaljer, medans Kanada är mer av en vinna eller underkänt-betyg nation. Tre Kronor har också haft längre tid mellan matcherna att ställa om och det är en faktor som inte ska glömmas bort.

Givet förutsättningarna synar vi därför att Tre Kronor drar längsta strået här och lämnar VM-turneringen i prag med en bronsmedalj!

Ishockey, Ishockey VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:20
Tre Kronor - Kanada
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.