Färjestad vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 25/9 kl 14.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Färjestad visade upp ett bra spel i senaste matchen mot Växjö och fick med sig en seger

  • Brynäs åkte på en rejäl smäll i premiären mot Oskarshamn i torsdags och förlorade med 2–5

  • Färjestads storstjärna Michael Lindqvist fick allt mer istid i senaste matchen och ser bättre och bättre ut efter sitt långa skadeuppehåll

  • Brynäs saknar flera offensiva spetsspelare och det är oroande om laget inte vill halka efter direkt

  • Färjestad har vunnit åtta av dom tio senaste mötena med Brynäs på hemmaplan

Storstjärnan tvingas till operation

Färjestad kunde i torsdags sno åt sig säsongens första seger när man vann med 3–2 efter straffar mot Växjö på bortais. Ett viktigt resultat att få med sig för laget som behöver en bra start för att kunna vara med och utmana i toppen av tabellen utan att behöva jaga. Dessvärre gjorde man det utan toppforwarden Joakim Nygård som nu behöver genomgå en operation. Ett tungt avbräck för Karlstadslaget som tappar en av sina bästa spelare. Något positivt man kan ta med sig däremot är att Michael Lindqvist kommit in allt mer i spelet efter att ha säsongsdebuterat i Luleå förra lördagen. Kan man få fart på honom får man en rejäl injektion i sitt offensiva spel.

För Brynäs del var SHL-premiären något man bara vill glömma. Oskarshamn tog tidigt kommandot och trots att Brynäs kvitterade lyckades Oskarshamn hinna få in en till puck innan första perioden var slut. Till slut stod det 2–5 på resultattavlan när 60 minuter hade spelats och det var inte alls den starten man hade hoppats på. Kommer Brynäs spela så här i år kommer man att få det riktigt tufft och det blir inte bättre när man har en skadelista med Anton Rödin och Greg Scott. Dessutom har Nicklas Danielsson varit sjuk under veckan och missat flera träningar.

Beroende av toppspelarna

Brynäs lär nog ställa samma lag på banan här som man gjorde i torsdagens premiär. Det är inget dåligt lag, absolut inte men jag är högst osäker om man kan störa Färjestad här. Utan sina toppspelare är man ett lag för botten i SHL. Patrik Berglund är en spelare som ska leda Brynäs i år men han behöver själv spela med bra spelare för att kunna få ut hela sitt register. Här väntar ett Färjestad som såg mer stabilare och tryggare ut i matchen mot Växjö än vad man gjorde i premiären mot Luleå.

Kan man ta vidare det spelet till den här matchen tror jag att FBK kan räkna in ytterligare poäng på kontot. Flera offensiva spelare såg betydligt piggare ut och det är en viktig del i lagets spel. Lagets stora akilleshäl skulle jag vilja säga är försvaret som sett darrigt ut. Senast mot Växjö blev man inte riktigt testade och jag tror det kan straffa sig mot lag med en bättre offensiv. Om Brynäs har det? Nej, det skulle jag inte säga. Färjestad kommer med vind i ryggen in till den här matchen och borde ha en bra känsla i gruppen. Chanserna att vinna mot ett skakigt Brynäs tror jag är stora. Färjestad att vinna efter ordinarie tid spelas till 1.81.

Speltips.se ger tipset:

Färjestad vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 25/9 kl 14.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.