Daniel Jacobsson|25 juni, 2024, 16:08

Jag väljer att spela på Diogo Jota i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Diogo Jota gjorde 10 mål på 14 starter (7 inhopp) i Premier League.

  • Jota snittade 2 skott/per match i Premier League.

  • Diogo Jota blir en nyckelspelare i den roterade startelvan.

  • Svagt motstånd.

Omsättningskrav: 6

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stannar på 1 poäng

Georgien förväntades bli en slagpåse inför mästerskapet. Landslaget har överträffat förväntningarna till och från eftersom man inte alls varit den svaga nykomlingen man hade kunnat tro. Premiärmatchen mot Turkiet var dock ingen lovande start, men sedan lyfte man sig i omgången efteråt och kryssade mot Tjeckien. Det var landets första poäng i ett Europamästerskap. Bara det är en stor bedrift för Georgien och oavsett hur det här slutar är det en stor händelse att laget tagit sig hit, visserligen på en räkmacka – men ändå.

Storstjärnan Kvicha Kvaratskhelia är livsviktig för det här landslaget. Han blir aningen tunn mot större landslag som är tjocka på flertalet positioner och det har visat sig tydligt såhär långt in i turneringen, eftersom det bara finns en spelare i det här laget att verkligen sikta in sig på. Sedan har man anfallaren Georges Mikautadze som gjort bägge målen såhär långt, men ni förstår vart jag är påväg i fokuset. Georgien får, precis som förväntat, tacka för sig redan efter gruppspelet.

Otrolig trupp

Portugal får för lite uppmärksamhet även efter två spelade omgångar och en säkrad slutspelsplats. Portugiserna har vunnit två raka matcher och siktar på full pott när Georgien väntar under onsdagskvällen. Här förväntas man, precis som Spanien gjorde i måndags, rotera hela elvan. Något som inte är några problem för ett landslag som Portugal, som har en bredd utöver det vanliga och det är inte många fler landslag som har den klassen. Här förväntas spelare som Goncalo Ramos, Joao Felix och speltipset huvudnummer Diogo Jota få chansen. Jag kommer att blicka mot skottlinan på Betinia – via deras Betbuilder.

Diogo Jota är ofta en inhoppare av den bättre klassen. Under säsongen i Liverpool har han öst in mål trots att han inte är ordinarie i alla matcher. Skottsnittet är också högt och det är väldigt övertygande att klicka i det här spelet inför mötet med Georgien. Gruppens svagaste motståndare och elva insatta portugiser som vill visa vad man går för inför ett slutspel. Diogo Jota kommer, tillsammans med Felix och Ramos, stå i centrum här och skottspelet passar väldigt bra på den tänkta yttern.

fotboll, EM
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Georgien - Portugal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.