Axel Olsson|25 juni, 2024, 19:00

Jag väljer att spela på Turkiet vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tjeckiens anfallsstjärna Patrick Schick är osäker till spel.

  • Turkiet går vidare på kryss. Kan fokusera på försvaret och sedan utnyttja omställningsspelet.

  • Tjeckien måste vinna under onsdagen. De är tvungna att gå framåt och det kan rubba deras defensiva balans.

100% upp till 1000 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Är tvungna att vinna

Det är ett pressat Tjeckien som kliver in i den sista omgången. De måste vinna onsdagens batalj mot Turkiet, annars är deras EM-resa över. De var oerhört missnöjda med krysset mot Georgien. Det var en match som Tjeckien fullständigt dominerade, med hela 27 skott i matchen. Sett över de två inledande omgångarna har inget annat lag i turneringen skapat så mycket som tjeckerna gjorde i den matchen. De ville sig dock inte i den sista tredjedelen och Georgiens målvakt stod för en magisk insats.

Inte nog med det, gick även Tjeckiens storstjärna Schick sönder i den matchen. Han drog på sig en skada och är högst osäker till spel under onsdagen. Utan honom blir de allt mer uddlösa i offensiven, vilket inte alls kommer lägligt. Tjeckien måste flytta fram positionerna i onsdagens match, något de inte är helt bekväma med. De behåller gärna den defensiva stabiliteten mot bättre motstånd, därmed tror vi att det kan finnas möjligheter för Turkiets omställningsspel. Tjeckien har inte visat tillräckligt med skärpa i det här mästerskapet, därmed testar vi DNB-spelet till motståndarnas favör.

En passande matchbild

Turkiet sitter i en väldigt bra sits inför den sista omgången. Det räcker med en poäng mot Tjeckien för att säkra slutspelsplatsen. De lyckades inte stå emot storfavoriten Portugal, men gjorde allt rätt i matchen mot Georgien. Förlusten mot Portugal var ganska väntad, där storfavoriten var betydligt mer effektiva framför mål. Turkiet visade dock sin offensiva styrka i 3-1 segern mot Georgien, där de stod för två stycken drömmål.

De har en ungdomlig frejdighet där framme och vi tror att kantspelarna kan få ytor att löpa på i onsdagens batalj. Talangerna Guler och Yildiz är kvicka och kan utnyttja sin fart i omställningsspelet. Enligt undertecknad besitter Turkiet mer spets än vad Tjeckien gör. Vi tror att matchbilden kan passa dem väldigt bra då Turkiet kan fokusera på att hålla tätt bakåt, samtidigt som de kan använda sin fart framåt. De är dessutom nöjda med krysset, om det oavgjorda resultatet står sig långt in i matchen kommer tjeckerna bli tvungna att satsa allt framåt. Turkiet behåller lugnet och löser minst ett kryss i detta mötet!

fotboll, EM
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Tjeckien - Turkiet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.