Axel Olsson|25 september, 2023, 11:35

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Reims har gjort mål i samtliga fem ligamatcher.

  • Lille har fyra raka segrar på Stade Pierre Mauroy.

  • Lille har fått behålla sin stjärnanfallare Jonathan David.

Starka i hemmaborgen

Under tisdagen är det dags för en ny ligamatch för Lille OSC som konkurrera på flera olika fronter. Förra veckan spelade klubben Conference League-gruppspel och det blev en bekväm seger. Lille ska jogga hem gruppsegern i den turneringen och så ser det ut att bli. De möter tuffare motstånd i franska Ligue 1 men där har man ändå fått sig en godkänd start. Klart att de hade önskat att knipa någon seger till, fast två segrar, två oavgjorda och en förlust är inte illa med tanke på motståndet.

Deras två kryss kom mot tuffa Nice och Rennes, däremot var storförlusten mot Lorient en stor besvikelse. Lille har gjort mål i samtliga fem ligamatcher och det var oerhört viktigt att laget fick behålla stjärnanfallaren Jonathan David. Han är vital för deras anfallsspel, en spelare som stänkte dit hela 24 ligamål förra säsongen. Det visar vilken höjd han har i sig och med en spelfördelare som Cabella bakom sig kommer det att dyka upp chanser. Lille har varit starka i hemmaborgen där man har fyra raka segrar i tävlingssammanhang. De har fått en tillräcklig vila trots Europa-spelet och nu är det full fart som gäller.

Fortsatt stabila

Det kan gå snabbt i fotboll. Den då okände Will Still tog över tillfälligt ifjol och blev snabbt ett namn på mångas läppar. Den unge tränaren gjorde succé i Reims och laget hade en riktigt fin period under hösten/vintern. Belgaren är kvar och Reims känns fortsatt väldigt stabila och förväntas hamna nånstans i mittenskiktet igen. Det har varit en helt okej start med två segrar, en oavgjord och två förluster efter fem omgångar. Den stora besvikelsen kom väl inte förrän  senaste omgången då man förlorade med 1-2 mot Brest.

Det har skett lite förändringar i truppen inför den här säsongen och tyvärr har de tappat förra säsongens skyttekung. Inlånade Balogun gick tillbaka till Arsenal för att sedan säljas till Reims konkurrent, AS Monaco. Han öste in mål ifjol och det var verkligen en spelare som växte enormt under Stills vingar. Det har värvats in några offensiva spelare men det kommer förmodligen bli ett mer delat ansvar i den nuvarande säsongens målproduktion. De har ändå lyckats skapa en del framåt och gjort mål i samtliga sex ligamatcher. Nyförvärvet Teuma har inlett starkt och leder den interna skytteligan med tre fullträffar. Japanen Nakamura ser också väldigt spännande ut och han öste in mål i österrikiska LASK innan flyttlasset gick till Frankrike. Gästerna har absolut något att säga till om i tisdagens batalj!

fotboll, Ligue 1
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Lille - Reims
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.