Daniel Jacobsson|25 september, 2023, 13:12

Jag väljer att spela på Cancelo i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Joao Cancelo har fått en väldigt bra start på sin karriär i Barcelona.

  • Joao Cancelo har fått en väldigt passande och hög utgångsposition i Xavis Barcelona.

  • Joao Cancelo har gjort mål (!) i två raka ligamatcher.

Motiverande uppgift

Mallorca är aldrig lätta att ha att göra med på deras hemmaplan. Det gäller även storklubbar som Barcelona och det förväntas bli en tuff uppgift för gästerna här. Trots detta ser jag ändå besökarna som segrare i slutändan, men istället för det spelet, som är väldigt lågt i värde så kliver jag in på skottmarknaden. Mycket tack vare att Mallorca lär vara nedtryckta i stora delar av matchen. Skulle man dessutom få den bästa möjliga matchbilden med det första målet, så blir den matchbilden ännu tydligare efteråt. Då är mitt skottspel ännu bättre för dagen.

Det är dock långt dit, att Mallorca skulle ta ledningen eller att ens hota Barcelona om tre poäng ser jag tyvärr inte på förhand. Det har varit en knepig start för Mallorca som inlett säsongen med en seger, två oavgjorda och tre förluster. Jämför vi med bortalaget så är det ligans formstarkaste lag i och med att man även vann i Champions League. Det hårda matchandet spelar ingen större roll för ett brett och spetsigt bortalag.

Vilken dundersuccé

Barcelona gjorde väldigt rätt i att plocka in Joao Felix och Joao Cancelo under fönstrets sista dagar. Båda portugiserna har fått rejäl fart i Barcatröjan och redan producerat mål och poäng i helhet. Det ser också ut som man mår väldigt bra under Xavis ledning och tränarens åsikt är den samma. Nej, här är jag övertygad om att storfavoriten får matchen dit man vill och att det leder till nya poäng. Men, det skall tilläggas att det kommer vara ett svårslaget hemmalag som säkert står emot ganska starkt. Det klassiska Barcelona-övertaget lär vi dock få ta del av och det bör räcka långt i spelet vi klickar.

Joao Cancelo har fått rejält med utrymme i Barcelona och Xavi ser ut att älska sin nya värvning. Högerbacken används högt i banan och har redan stått för ett gäng poäng. Senaste två ligamatcherna har dessutom slutat i två mål från portugisen och vi hoppas få se en lika hög utgångsposition mot Mallorca. Drömläget hade varit underläge och rejält tryck från Barca, men även utan det kan man få se höga utgångspositioner från ytterbackarna. Ett skott på mål klickas till otroligt fina 2.62 här.

fotboll, laliga
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:30
Mallorca - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.