Över 2.5 och båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 25/9 kl 14.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Efter två raka bortamatcher utan ett enda mål framåt lär vi få se ett revanschsuget Örebro den här aftonen.

  • I sina två senaste hemmamatcher mot Malmö och Norrköping har Örebro gjort totalt sju mål framåt. Hemma på Behrn Arena kan man ösa in kassar!

  • Hemmalaget får tillbaka nyckelspelaren Deniz Hümmet. I sin första match för klubben (mot Malmö) slog han till direkt med ett hattrick!

  • Sirius är ett riktigt offensivt lag och lagets stjärnor fortsätter att leverera. Senast var Elias Andersson, Yukiya Sugita och Stefano Vecchia återigen delaktiga i lagets mål.

  • Sirius har inte hållit nollan på tretton raka matcher (!).

Succélånet tillbaka

Örebro ligger i årets tabell lite där det alltid känns som man har dem på något sätt. Ett lag jag har lite svårt att greppa som när säsongen är slut alltid lyckas parkera runt nionde/tiondeplats i Allsvenskan. Nu ligger man på en elfteplats med bara några poäng ner till framförallt AIK, Helsingborg och Göteborg som ligger runt kvalstrecket, och samtidigt som Örebro bara tagit en poäng på de två matcherna så verkar dessa lag tänt till rejält på slutet. Tänker man ur ett historiskt perspektiv så är min känsla att ÖSK kommer lösa det på något sätt. Om man gör det i år återstår att se, men efter 0-1 mot Mjällby och 0-0 mot Östersund är det i alla fall klart att laget behöver steppa upp. Speciellt offensivt!

Till den här matchen får Örebro tillbaka Deniz Hümmet. Lånet från Elfsborg som inledde sin sejour i Närke-gänget med att trycka in ett hattrick hemma mot Norrköping i en match man vann med 4-3. Matchen efter stod han för en assist när laget slog självaste Malmö med 3-2, även det på hemmaplan. Han var kanske inte riktigt lika bra i bortamatchen mot Östersund och senast mot Mjällby var han avstängd, men nu är han återigen tillbaka och när det är hemma på Behrn Arena som väntar så tycker jag det luktar mål från såväl Hümmet som ÖSK överlag. Sju mål på två matcher mot lag som Norrköping och Malmö tycker jag vittnar om att det finns mål att hämta när laget lirar hemma!

Stark offensiv, sämre defensiv

Jag rekade som bekant ut exakt samma spel i Sirius senaste match mot Falkenberg, och laget svek inte när man slog hallänningarna med 2-1 på hemmaplan. Men som tur är så är det inte bara på Studenternas som laget kan näta, och med 35 mål på 20 matcher ligger laget faktiskt trea i hela Allsvenskan när det kommer till att göra mål. Tre av spelarna som jag “snackade upp” i min rek inför Falkenbergs-matchen var Elias Andersson, Yukiya Sugita och Stefano Vecchia. Alla tre var inblandande i målen och fortsätter vara glödheta i detta så underhållande Sirius.

Efter 1-0 från Andersson i 69:e och 2-0 från Vecchia i 77:e var känslan under slutet att laget äntligen skulle få hålla den där efterlängtade nollan. Men i 84:e fick Falkenberg in en reducering och lyckades skapa spänning i den här matchen, vilket gör att Sirius nu inte lyckats hålla nollan på tretton (!) raka matcher. Uppsala-gänget fortsätter att vara fartfyllda, roliga och bra framåt men det öppnar uppenbarligen upp ytor där bakåt. Mot ett revanschsuget Örebro som på hemmaplan visat att dem kan ösa in mål även mot topplag, då tror jag det blir tufft för Sirius att hålla nollan även den här gången.

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 och båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 25/9 kl 14.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.