Omgång sex av La Liga rullar vidare under torsdagskvällen och blicken riktas mot mötet på Anoeta där hemmalaget Real Sociedad gästas av Alaves.

Match: Real Sociedad – Alaves (La Liga) | Speltips: Real Sociedad vinner | Odds: @1.67 | Units: 2/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.67 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Givna favoriter

På Estadio Anoeta är det ett spännande som väntar när Real Sociedad gästas av Deportivo Alaves. Sociedad hittar vi parkerande på La Ligas tiondeplacering med tio inspelade poäng när baskerna nu äntrar den sjätte omgången i ligaspelet. Real Sociedad slutade på en niondeplats i ligan förra säsongen. En placering som klubben har ambitioner att slå den här säsongen. Real Sociedad har sett väldigt starka ut i inledningen av La Liga, inför mötet med Alaves har Sociedad två raka vinster i bagaget.

Real Sociedad fick behålla sina främsta nyckelspelare i sommarens transferfönster. Anfallaren Willian José och yttern Mikel Oyarzabal är två oerhört viktiga spelare för hemmalaget. Ifjol stod de två spelarna för 24 mål och sju assist och båda har redan öppnat målkontot även den här säsongen. Men Willian José fina form påverkar vår egna svensk Alexander Isak som värvades in till klubben i sommar. Alexander Isak tillsammans med den andra skandinaviska talangen Martin Ödegaard har verkligen satt avtryck i La Liga-klubben. Isak stod för en väldigt fin försäsong men har främst fått agera inhoppare i början av säsongen. Den tidigare AIK-anfallaren kom in och gjorde 1-3 i senaste ligamatchen mot Espanyol vilket var hans första La Liga mål. Martin Ödegaard som är inlånad ifrån giganten Real Madrid har verkligen imponerat under säsongsupptakten. Norrmannen har tagit ett hårt grepp om nummer tio rollen och stått för två mål hittills. Kan den här säsongen vara den som tar Real Sociedad till nya höjder? Vi tror absolut att laget kommer spela till sig en Europa-plats den här säsongen. Spelet har suttit i två av deras tre inbördes möten med Alaves.

Två raka förluster i bagaget

Alavés hade en väldigt stark första halva på fjolårssäsongen och var länge oslagbara hemma på Mendizorrotza. Succétränaren Abelardo tog laget ifrån att slåss för överlevnad i den spanska högsta divisionen, till att slåss om en europaplats. Nästan alla spelare presterade högt över sin standar under stora delar av säsongen. Framförallt var det en starka defensiv och sammanhållning som gjorde laget så svårslagna. Men efter ha tappat sin största stjärna Ibai Gómez till Athletic i januari, tappade Alaves mycket framåt och kom in i en svacka som resulterade i att man missade en Europaplats. Klubben hamnade till slut på en elfteplats på lika många poäng som torsdagens motståndare Real Sociedad.

Tränaren Abelardo valde att lämna klubben efter säsongen, nu befinner istället spanjoren Asier Garitano vid rodret. Garitano gjorde ett namn för sig själv när han på endast tre säsonger tog Leganés från den spanska tredjedivisionen till LaLiga, för första gången i klubbens historia. Han lämnade Leganes 2018 efter fem säsonger i klubben för att testa en ny utmaning i just Real Sociedad, men stannade endast på jobbet i San Sebastian i ett halvår, då resultaten uteblivit. Det blir minst sagt ett speciellt möte för Garitano under torsdagskvällen. Alaves befinner sig i skrivande stund på en 15:e plats i tabellen efter fem omgångar. Laget vann premiären mot Levante men har sedan följt upp med desto svagare resultat. Alaves kommer till torsdagens match med två raka förluster i bagaget. Det har visserligen varit mot starka motstånd som Athletic Bilbao och Sevilla. Men undertecknad anser att även Real Sociedad borde räknas in som ett av de starka lagen den här säsongen. Den raka ettan synas!

Speltips: Real Sociedad vinner

Jag väljer att spela på Real Sociedad vinner matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Sociedad har vunnit sina två senaste matcher.

  • Alaves har två raka förluster i bagaget.

  • Spelet har suttit i två av deras tre senaste inbördes möten.

  • Real Sociedad har vunnit sina tre senaste hemmamatcher i La Liga.

  • Sociedad besitter en stark spelartrupp med en farlig offensiv.

Högst odds hittade jag 25/9 kl 11:22 hos Unibet som ger 1.67. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.67 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.