Axel Olsson|25 september, 2023, 11:41

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Almeria har gjort mål i fem av deras sex ligamatcher.

  • Sevilla har inlett skakigt med endast en seger efter fem omgångar.

  • Sevilla bjuder in till böljande spel.

  • Almerias prestationer har varit bättre än vad resultaten påstår.

Måste komma igång

Europa League-mästarna Sevilla har varit en besvikelse i säsongens ligaspel. En brokig start där man inte alls fått rätt på sitt egna försvarsspel. Fjolårets tolfteplats hade varit en stor besvikelse, men istället blev det en lyckad säsong tack vare Europa League-titeln. Laget är tillbaka i Champions League och de hoppas ta ny sats mot en bättre ligaplats i år. Klubben har dock fått sig en riktigt svag start i La Liga där man har en seger efter fem omgångar. Det har inte varit särskilt tufft motstånd och därför är den här poängproduktionen långt under förväntningarna.

I deras matcher har det svängt åt bägge hållen och försvaret har varit långt ifrån stabilt. Det har varit mer målsnålt i deras senaste två matcher, men sett till matchbilden borde det blivit mer nättrassel i dessa två. Det här blir Sevillas tredje match inom loppet av sex dagar och det ska inte underskattas. Det gäller att rotera och det har de gjort till en viss del, i den aspekten har gästerna en fördel här. Det råder inga tvivel om att Sevilla ska städa av Almeria så länge de står för en godkänd insats. Hemmalaget har dock inte inbringat något större förtroende och därför riktar vi istället blickarna till målspelet. Sett till statistiken och antalet chanser som skapats i tidigare matcher så lockar överspelet här. De möts av ett bottenlag och borde kunna öka på sin målproduktion under tisdagen.

Bättre prestationer

Almeria höll sig kvar med nöd och näppe ifjol – det mesta talar för att det blir en liknande situation den här säsongen. Det är tuffa förhållanden för den nya tränaren Vicente Moreno som varit väl medveten om vilken utmaning han gett sig in i. Han har fått sig en bitter start med två oavgjorda och fyra förluster med sitt Almeria. Det ska sägas att det inte varit någon fel på det offensiva spelet, där har gästerna faktiskt glimrat till emellanåt.

De har gjort mål i fem av deras sex ligamatcher och skapade till och med lite bekymmer för giganten Real Madrid. Det är alltså försvaret som inte hållit måttet hittills – flera svaga försvarsinsatser har gjort det svårt att ta poäng. Bortalaget parkerar sig längst ner i tabellen och den här starten har skapat en tuff uppförsbacke. De ska dock se det från den ljusa sidan och ta med sig det positiva, till exempel deras senaste prestation mot Valencia. Almeria dominerade den här matchen och borde mycket väl fått med sig en seger istället för ett kryss. De vågar att vara framåtlutade och särskilt i hemmaborgen, vilket är uppfriskande att se.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Sevilla - Almeria
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.