Match: Rostov – Anderlecht (Champions League)| Speltips: Anderlecht +1 | Odds: 1,75 | Spelstopp: 20:30 | Spelbolag: Bethard

Ingen jätterolig speldag idag heller faktiskt, förutom CL kvalet som för övrigt är svårspelat så är det inte mycket att hurra för. Trots det har vi hittat värde i Rostov – Anderlecht, häng på!

Rostov är ett lag till vardags hemmahörande i ryska Premier League där man under förra säsongen slutade på en fin andraplats. Att spika detta lag till ca 2x degen tycker jag däremot inte är värt för fem öre då ryska ligan inte håller någon jättekvalite. För att dra ett exempel så kan vi ta Wernblom som spelar i ett av de bättre lagen i Ryssland men ändå tar han inte ens plats i Sveriges startelva. Om vi återgår till Rostov som lag så har man nästintill ingen erfarenhet från Europaspel, enda gången innan var när man åkte ut i första kvalrundan till Europa League.

Det som jag tycker oroar är att Rostov spelar bra på hemmaplan, man förlorar där sällan men det tror jag man kan göra ikväll.

Anderlecht tror jag bör vara en klass för sig här, man är överlag starkare på alla positioner och har sedan tidigare varit med i Europasammanhang ett flertal gånger. Belgiska ligan är väl inte heller någon jättebra liga men topplagen håller desto bättre kvalité än de flesta av de ryska lagen.

Jag lägger Anderlecht +1 då många av matcherna i kvalsammanhang tenderar att sluta X, dessutom bör Anderlecht vara klart bättre överlag och man har dessutom mycket erfarenhet i både spelare och orginisation från tidigare Europa spel.