Atalanta tar emot Roma hemma på Stadio Atleti Azzurri d’Italia under söndagen. Vi håller ett extra öga på den stekheta Duvan Zapata i hemmalaget!

Match: Atalanta-Roma(Serie A) | Speltips: Duvan Zapata målskytt | Odds: @2.00 | Units: 1/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 16:00

Ligamatch i Italien

Hemmalaget Atalanta har gått riktigt starkt på sistone. Laget har endast förlorat en av sina sex senaste matcher. Atalanta ligger i skrivande stund på en sjunde placering i tabellen. Deras facit lyder nio vinster, fyra oavgjorda och sju förluster, vilket ger totalt 31 intagna poäng. Bakom storklubben Juventus är toppstriden tuff i Italien. Atalanta har endast tre poäng upp till fjärdeplaceringen som nu erhålls av AC Milan. En placering som betyder spel i Champions League. Fjolårets säsong räckte till en Europa League plats, den platsen har klubben förvaltat än så länge. Atalanta gick obesegrade ur sin grupp som innehöll lag som Lyon, Everton och Apollon, hela fyra vinster och två oavgjorda.

Roma har inte riktigt levt upp till sina förväntningar denna säsongen. Ifjol slutade klubben på en tredjeplats med 77 inkasserade poäng. Efter drygt halva säsongen har laget nu tagit 33 poäng, det har blivit nio vinster, sex oavgjorda och fem förluster. Deras poängskörd ger klubben en femteplacering i tabellen, endast tre poäng framför Atalanta. Trots en svajig start på säsongen har storklubben börjat leverera mer på senaste tiden. Roma har fem vinster på sina sex senaste matcher. Men inför söndagen fokuserar vi inte på resultatet, utan nämligen på en målskytt.

Duvan Zapata

Som sagt fokuserar vi på en målskytt i bortalaget under söndagen. Vi håller ett extra öga på nummer 91, Duvan Zapata. Colombianen är inne i en makalös målform just nu. Zapata har mäktat med hela 14 mål på 15 starter i Serie A, ett grymt målsnitt på 0.7 mål/match. Den 27-årige colombianen kom till klubben från Sampdoria i somras. Innan dess hade Zapata en sejour i Napoli där han agerade som ersättare för den allt kändare Gonzalo Higuain. Duvan gjorde hela fyra mål i senaste mötet mot Frosinone. Anfallaren har gjort 14 mål på de åtta senaste matcherna. Colombianens galna form ger honom en delad skytteligaledningen med Quagliarella och självaste Cristiano Ronaldo. Till skillnad från dessa två har Zapatas målproduktion börjat lite trögare och nu exploderat totalt. Atalanta-anfallaren har dragit till sig intresse ifrån flera storklubbar i världen, media har rapporterat att klubbar som Inter, West Ham. Frågan är hur länge denna målproduktionen kan hålla för Colombianen? Men vi tror han dyker upp i målprotokollet igen under söndagen.

Speltips: Duvan Zapata gör mål

Jag väljer att spela Duvan Zapata gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Duvan Zapata har gjort hela 14 mål på sina åtta senaste matcher.

  • Delar skytteligaledningen med Quagliarella och Cristiano Ronaldo.

  • Gjorde makalösa fyra mål i senaste matchen mot Frosinone.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 2.00. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 2.00 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.