Axel Olsson|26 januari, 2023, 13:02

Jag väljer att spela på Besiktas vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Alanyaspor är just nu ligans sämsta bortalag. De har endast tagit 6 av deras 25 poäng på resande fot.

  • Besiktas har fyra raka segrar i ligan.

  • Besiktas har gjort totalt sju mål i deras två senaste inbördes möten mot Alanyaspor.

  • Alanyaspor förlorade deras senaste bortamatch med 4-1 mot Kasimpasa.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Besiktas vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formen pekar uppåt

Den turkiska storklubben Besiktas är nästintill alltid med i den absoluta toppstriden av Super Lig. Ifjol var det dock ett sämre år för klubben som slutade på en sjätteplats i tabellen, vilket är en placering långt ifrån deras önskemål. Den här säsongen inleddes bra men sedan gick laget in i en sämre period runt september och oktober. Den svaga perioden varade så pass länge att de andra toppkonkurrenterna hann dra ifrån och nu har Besiktas tio poäng upp till ettan Galatasaray.

De sistnämnda har presterat på en helt egen nivå och det kommer bli svårt att knappa in, däremot har läget börjat ljusa för Besiktas. Hemmalaget har börjat få med sig resultat med Gunes och de kommer till fredagen med fyra raka ligasegrar i bagaget. Däremot har deras bästa målskytt, Weghorst, lämnat klubben för ett större äventyr i Man United och det var absolut tråkiga nyheter för Besiktas. Men Besiktas var snabba med att få in anfallaren Vincent Aboubakar som varit i klubben tidigare. Han har haft ett par väldigt lyckade sejourer i Turkiet och det är en utpräglad målskytt som besitter en grym fysik. Han visade även sin kvalitet i VM där han stod för två mål i gruppspelet. Tillsammans med Cenk Tosun kan de bilda ett starkt anfallspar i en liga som Super Lig. Formen pekar uppåt och nu tar de sig an ligans formsvagaste bortalag.

Horribla på bortaplan

Gästande Alanyaspor får tyvärr bära titeln som ligans sämsta bortalag. Vi kan konstatera att i säsongens ligaspel är det Alanyspor som tagit minst poäng på resande fot, ynka sex poäng på nio bortamatcher. De har alltså underpresterat rejält på bortaplan där de endast tagit 6 av deras 25 poäng. Det är svårt att förklara deras svaga facit men de är verkligen som dag och natt när det kommer till spel på hemma och borta-plan. Det går självfallet inte att konkurrera högre upp i tabellen med ett sådant facit, bortsett från det har Alanyaspor gjort en helt okej säsong.

Under de närmaste säsongerna har de avslutat i topp 7 och de är ett lag som bör hålla till på övre halvan. I nuläget är det en niondeplats som gäller och det är bortaspelet som drar ner dem rejält. Senaste matchen på resande fot slutade med en 4-1 förlust mot Kasimpasa, vilket är ett lag som håller en klart lägre nivå än Besiktas. Gästerna har släppt in totalt sju mål i deras två senaste inbördes möten mot just Besiktas och med deras nuvarande formkurvor kan det här också bli ett tufft möte.

fotboll, Super Lig
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Besiktas - Alanyspor
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.