Daniel Jacobsson|26 januari, 2022, 13:49

Jag väljer att spela på Insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Club Brugge MÅSTE vinna den här matchen för att ha chans på guldet längre fram.

  • Det skiljer nio poäng mellan ettan Saint Gilloise och trean Club Brugge, hemmalaget har press på sig och är numret större i vanliga fall.

  • Club Brugge har visat sån otroligt styrka i Champions League under hösten, kan man nå den nivån skall man vinna det här mötet.

  • Club Brugge har inte förlorat på hemmaplan den här säsongen.

  • Club Brugge har en betydligt mer slagkraftig trupp. Saint Gilloise är en mycket berömd men oväntad etta.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Club Brügge DNB hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

En fin höst

Precis som för Malmö FF krävs det rejält med fokus för att bibehålla klassen när man spelar både toppfotboll i ligan och ute i Europa. Club Brugges Champions League-spel den här säsongen var övertygande emellanåt och det skulle krävas sex matcher för att skjuta ner Brugge i botten av tabellen med toppklubbar som Leipzig, PSG och Manchester City den här säsongen. Man besegrade storsatsande Leipzig och kryssade mot RB Leipzig, men kunde i slutändan inte hålla ut mot storklubbarna. Därefter har fokuset legat på ligaspelet och då har man börjat prestera och ta ikapp poäng på bland annat Saint-Gilloise i toppen.

Club Brugge kryssade mot Standard Liege senast, två tuffa poäng som man blev av med och därmed blir det här mötet allt viktigare. Här ser vi huvudrollerna hos spelare som Noa Lang, Charles De Katelaere och Bas Dost i deras offensiv. Det är vad som kommer avgöra den här matchen och då tycker jag se mig att Brugge är betydligt starkare. All respekt åt ligaettan och deras fantastiska säsong, men i slutändan är det Club Brugge som är landets bästa klubb.

Fantastisk säsong

Union Saint-Gilloise leder (!) Jupiler League i Belgien efter 23 omgångar och har befäst förstaplatsen i 13 raka (!) omgångar nu. Det här är ett okänt belgiskt lag för de flesta, men oj vilka avtryck man gör just nu. Det är en klubb som inte alls har några storstjärnor att sticka ut hakan med, men kollektivet har gjort att man är där man är idag. Från andra divisionen till förstaplatsen i högsta divisionen är såklart otroligt. Dessutom har man nio poängs försprång på klubbar som Club Brugge, det säger det mesta om Saint-Gilloises säsong.

Innan man läste på om den här klubben hade man nästan ingen aning om vilka de var. Och det är förmodligen den tanken ni får om ni kollar till deras trupp också. Senast slog man Genk med 2-1, som bland annat värvat in spelare från La Liga, Chelsea och Ajax under säsongen. Det är en stark bedrift och en bedrift som gör att man blir att räkna med hela vägen in i kaklet den här säsongen. Försprånget gör det dock givet att spela Club Brugge i den här matchen, för mig åtminstone. Här kommer hemmalaget göra allt som krävs och det kan bli avgörande kring vilka som besitter den bästa bredden. Brugge har dessutom inte förlorat på hemmaplan den här säsongen.

fotboll, jupiler league
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Club Brugge - Saint Gilloise
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.