Fjärde omgången av FA-cupen fortsätter och under söndagen gästar ett skadedrabbat Tottenham Selhurst Park för ett möte mot Crystal Palace. Tottenham åkte nyligen ut ur EFL-cupen efter straffar mot rivalerna Chelsea, ska man ha någon chans att ta hem en titel denna säsongen utöver att man är i slutspel i Champions League måste man satsa på FA-cupen. Här lockar tvåan!

Match: Crystal Palace – Tottenham (FA-cupen) | Speltips: Tottenham DNB | Odds: @1.72 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 17:00

Ett trögt hemmalag

Crystal Palace säsong har varit en berg- och dalbana. Man startade säsongen med en hemmavinst, men efter det gick man hela 11 ligamatcher utan vinst och placerade sig således under nedflyttningsstrecket. På senare tid har man dock ryckt upp sig och klättrat upp till en fjortondeplats i tabellen, men det är inte den bästa fotbollen man spelat. 6 vinster på 23 matcher är inte speciellt smickrande. Stjärnanfallaren Zaha presterar inte, 3 mål på 20 spelade matcher är under all kritik. Ivorianen har även ryktats till tyska jättarna Dortmund, huruvida detta rykte är pålitligt eller inte är oklart, men det är inte speciellt goda nyheter för Londonklubben.

Crystal Palace stod för en väldigt imponerande insats senast mot Liverpool i ligan, även om man förlorade matchen. Man begav sig till Anfield och mäktade med 3 mål, något inget annat lag lyckats göra på arenan tidigare under säsongen, varken i Champions League eller Premier League. Man har blott 1 vinst på sina 5 senaste ligamatcher, varav 3 matcher spelades på hemmagräs. Faktum är att man är ligans näst sämsta hemmalag – man har endast tagit 9 poäng på Selhurst Park under hela säsongen.

Spurs kämpar med skador

De senaste veckorna har varit en riktigt kämpig tid för Tottenham. Anfallaren Harry Kane drar på sig en skada och kort därefter hände det som inte fick hända – Dele Alli blir skadad i följande match. Dessutom var Son iväg och spelade Asiatiska Mästerskapet tillsammans med hemmanationen Sydkorea. Trots skadeläget lyckades man få med sig en 1-0 vinst mot Chelsea i EFL-cup och hade goda förutsättningar inför returen. Avbräcken blev dock för tunga för Spurs, som tågade ur cupen efter straffar i returmötet. Senaste ligamatchen spelades mot ett formsvagt Fulham som dessutom är ligans sämsta hemmalag. En uppgift som skulle anses vara relativt enkel med ett toppat lag – men så var alltså inte fallet. Man fick kriga i 90 minuter och lyckades, tack vare ett sent mål av Harry Winks, säkra tre poäng.

Goda nyheter för Spurs är att Son är tillbaka i laget igen efter att Sydkorea åkt ur Asian Cup mot Qatar. Även om Harry Kane och Dele Alli inte kommer kunna spela söndagens match har man fortfarande båda stjärnorna Son och Eriksen på plan som bör kunna bidra med tillräckligt mycket i det offensiva för att Spurs ska lyckas ta sig vidare i cupen. Intressant statistik är det faktum att Tottenham vunnit över Crystal Palace i 8 raka inbördes möten, varav alla de 6 seanste mötena slutat med det exakta resultatet 1-0.

Speltips: Tottenham DNB

Jag väljer att spela Tottenham DNB (Insatsen tillbaka vid oavgjort). Tottenham är rejält sugna på att kamma hem en efterlängtad titel och FA-cupen känns närmast till hands. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Crystal Palace har en trög säsong, man har vunnit 6 ligamatcher av 23 möjliga

  • Tottenhams anfallare Son Heung-Min är tillbaka från landslagsspel

  • Tottenham har vunnit 8 raka inbördes möten

  • Tottenham är revanschsugna efter att ha blivit utslagna ur EFL-cup mot Chelsea efter straffar häromdagen

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.72. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.72 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.