Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mora har förlorat fyra av sina fem senaste matcher

  • Björklöven vann senast en het match mot Södertälje och det borde ge laget en extra boost med självförtroende

  • Mora är seriens sämsta lag på hemmaplan

  • Björklöven är seriens näst bästa lag på bortaplan

Innehar sista play in-platsen

Mora har haft det kämpigt den senaste tiden och inför onsdagens match har man samlat ihop fyra förluster på sina fem senaste matcher. Bland annat har man förlorat mot lag som Kristianstad och Tingsryd, två lag som Mora ska vinna över för att kunna ta en play in-plats, en plats man idag har. Med två poängs försprång ner till Vita Hästen har man den sista platsen till ett play in senare i vår, dessutom har man betydligt färre matcher spelade än sina konkurrenter så det borde finnas goda möjligheter för mer hockey i Mora efter grundseriens slut.

Dagens motståndare heter Björklöven och det har stormat en del kring topplaget den senaste tiden. Resultaten har inte gått lagets väg för fem öre och samtidigt som poängen inte trillat in så har lag som Timrå och BIK Karlskoga dragit i från i toppstriden. Nu måste Björklöven ta igen 12 poäng med fem matcher mindre spelade för att varva BIK Karlskoga och det blir ingen lätt uppgift med ett tätt matchande den sista delen av grundserien. Senast stod man dock för en imponerande vinst när man avgjorde toppmötet mot Södertälje med bara någon minut kvar att spela. Livsviktiga poäng för “Löven” som nu får lite andrum till lagen nedanför.

Slutspelskänslor senast

Nu tror jag att det är dags för Björklöven att vända sin negativa trend man dragits med en längre tid. Matchen mot Södertälje var väldigt intressant att se där det var heta slutspelskänslor på isen, något som märktes i ögonen på spelarna. Det är också då som Björklöven spelar som bäst och att kunna tappa en ledning i slutet, och kunna återta den måste ge en extra boost till självförtroendet. Nu ställs man mot ett Mora som imponerat sett över hela säsongen, men man har haft problem den senaste tiden.

Björklöven borde vara oerhört spelsugna efter senaste vinstmatchen och jag tror man besegrar Mora som haft stora problem med spelet på hemmaplan. Mora är för närvarande sist i hemmatabellen (dock med ett par matcher mindre spelade än övriga lag) medan det är bortaplan som varit melodin den här säsongen för dalmasarna. Björklöven däremot är seriens näst bästa lag på bortais och nu tror jag man tar sin andra raka seger, något som skulle behövas i jakten på en placering högre upp i tabellen.

 

Speltips.se ger tipset:

Björklöven vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/1 kl 12.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.