Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Gustav Fritzell, Pixbos bästa spelare och kapten, saknas.

  • Pixbo har problem och stämningen i laget är inte den bästa.

  • Pixbo har tagit in en ny huvudtränare inför mötet med giganten, då man gått tungt senaste tiden.

  • Pixbo förlorade mot jumbon Thorengruppen senast.

  • Storvreta matchade sin bästa uppställning hittills, den här säsongen, när Sirius besegrades i derbyt senast.

Tungt tapp

Under tidigare speltips med Pixbo har jag ställt mig frågan om Gustav Fritzells form, åtminstone när det kommer till poängmakeriet, och kommit fram till att han saknar skärpa i den offensiva tredjedelen i år. Det är dock en spelare som bär Pixbo på sina axlar tillsammans med några få andra. I mötet mot Thorengruppen senast skadade landslagsstjärnan sig och missar därmed stormötet mot Storvreta under onsdagen. Det här är ett tungt tapp, speciellt i ett lag som inte alls får något att stämma just nu. Man har tagit tillbaka sin gamla huvudtränare som hjälp till de nuvarande och man hoppas att det skall ge effekt.

Hemmaplan utan publik, ett Storvreta som är så gott som skadefria och kommer från en derbyseger samt mycket andra delar väger in i att detta måste bli ett maxspel. Här är Storvreta bättre på, enligt mig, 98% av positionerna. Gustav Fritzell hade tagit en plats i Storvreta, men inte många fler. Pixbo går miste om mycket i skadan på Fritzell och den kommer väldigt olägligt.

Framåt Vreta!

Storvreta kommer från en derbyseger mot Sirius där man fick kämpa för att tillslut vakna vid liv och övertygande ta alla tre poäng. Det var en segstartad maskin som ställdes på banan i derbyt, men det var också en maskin som så många gånger förut inte lät sig förlora mot lillebror i Uppsala. Det här är en trupp som består av 90% landslagsaktuella spelare och det är ett lag som är stora favoriter till att vinna SM-guld i år. Dessutom är nu lagets bästa spelare tillbaka, Tobias Gustafsson, efter långtidsskada. Senaste mötet vann man med 5-3 och innan det 14-5. Man har haft lite problem på bortaplan mot Pixbo innan, men det är inget jag är orolig för den här gången.

Man håller högre klass, man har en betydligt bättre form och har en trupp som på i princip varje position är bättre än Pixbo den här matchen. Derbysegern senast ger såklart självförtroende. Storvreta kan ställa fram sitt bästa lag på pappret mot Pixbo, då alla verkar vara skadefria. Lägg till att Alexander Rudd har vaknat efter en tids frånvaro och frågetecken.

Speltips.se ger tipset:

Storvreta hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/1 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.