Daniel Jacobsson|26 januari, 2023, 13:10

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leipzig har en otrolig offensiv kraft i truppen.

  • 1-1 mot Bayern München och 6-1 mot Schalke efter uppehållet stärker Leipzig rejält.

  • Stuttgart har inte vunnit en bortamatch i Bundesliga den här säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

RB Leipzig -1 asian handicap hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Nkunku ersätts

RB Leipzig har en helt otrolig anfallsuppsättning i år med Timo Werner tillbaka, portugisen Andre Silva och framförallt Christopher Nkunku, lagets skyttekung som oturligt nog är skadad just nu. Den skadan har dock inte drabbat laget på det sätt man hade kunnat tro, för då har andra spelare klivit fram och framförallt har man gynnats av hemvändaren Werner, som fyller en hel del luckor i deras tänk. Bakom dessa tre herrar hittar vi svenske Emil Forsberg som slåss om platser med stjärnor som Szobozslai och Olmo. RB Leipzig gjorde sex mål på Schalke senast och dessutom på resande fot, här tror jag att man fortsätter målskyttet.

Hemmalaget för dagen är ett av de starkaste i klassen. Leipzig har inte förlorat på Red Bull Arena den här säsongen och den raden tror jag att man förlänger här. På besök kommer Stuttgart, som inte vunnit en match på resande fot på ett bra tag och är nollade i den kategorin under Bundesligasäsongen. Att klicka hemmalaget -1,5 är ett alternativ, men när vi får värde även i -1 Asian handicap blir det mitt spel för kvällen. Framåt Emil, framåt Leipzig!

Obefintligt streck

Stuttgart reser till Sachsen och den största staden Leipzig för att möta den energidrycksponsrade klubben. På resande fot har man ingen vidare rad den här säsongen och mer eller mindre obefintlig. Noll segrar på bortaplan under säsongen som kommit halvvägs. När man dessutom möter ett av ligans bästa hemmalag kommer man såklart få det tufft om man blickar sig blind på statistiken. Det gör jag dock inte, men utan den övertygande statistiken bestämmer jag mig lika snabbt för att det finns fler parametrar som talar emot.

RB Leipzig har imponerat kraftigt och har en bra form efter VM-uppehållet. Stuttgart kommer från två raka kryss efter uppehållet och har svårigheter att vinna, framförallt på resande fot som sagt. Klasskillnaden är påtaglig när det kommer till det här mötet, framförallt för hemmalagets offensiva kraft men också för att man har en stabilitet och grund som är i toppklass. Ettan klickas med handikapp där vi får tillbaka insatsen vid endast ettmåls vinst.

fotboll, bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Leipzig - Stuttgart
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.