Söndagen bjuder på ett brett och spännande fotbollsutbud och det finns en hel del guldklimpar att hämta på marknaden. Här dukar undertecknad fram söndagens två finaste drag, kombinerade i en härlig söndagsdubbel!

Match #1: Girona-Barcelona (La Liga) | Speltips: Barcelona | Odds: 1,35 |

Söndagen bjuder på en intressant katalansk drabbning när Girona tar emot serieledarna Barcelona hemma på Estadi Montilivi. På förhand är känslan är att derbyt kommer väldigt olägligt för Gironas del, speciellt med tanke på de skador man har i backlinjen samt det faktum att man så sent som i torsdags spelade en tuff bortamatch mot Real Madrid i Copa del Rey. Den matchen resulterade i en 4-2-förlust, och frågan är om man har vad som krävs för att ladda om batterierna till derbyt som stundar. Det ställer jag mig tveksam till. Girona har släppt in mål i 75% av matcherna den här säsongen och jag kan inte riktigt se hemmalaget stå emot gästernas offensiva arsenal.

Barcelona kommer till den här matchen med stor revanschlust efter 2-0-förlusten mot Sevilla i Copa del Rey. Den förlusten lär stackars Girona få sota för. Klasskillnaden som råder är direkt påtaglig och jag kan inte riktigt se gästerna slarva bort några poäng här och samtidigt bjuda in Atletico Madrid till guldstriden. I ligaspelet har Barcelona vunnit 14 av 20 matcher, och föga förvånande har man gjort mål i 100% av matcherna den här säsongen. Med 56 mål framåt är man det lag som gjort överlägset flest mål – ett målsnitt på 2,8 mål/match skämtar man inte bort. Messi har noterats för hela 18 fullträffar på 18 spelade matcher och jag blir verkligen inte förvånad om argentinaren på egen hand sätter spiken i kistan redan innan halvtid. Tvåan är odiskutabel.

Tre faktorer till varför Barcelona bör vinna:

  • Girona dras med skador i backlinjen

  • Barcelona toppar ligan och har inte råd att tappa några poäng

  • Barcelona har gjort mål i 100% av matcherna den här säsongen, med ett målsnitt på 2,8 (!) mål/match

Match #2: Valladolid-Celta Vigo (La Liga) | Speltips: Över 1,5 | Odds: 1,40 |

Valladolid och Celta Vigo gör upp i en spännande lunchmatch under söndagen och här måste jag sikta in mig på över 1,5 mål i matchen. Bolagen slantar upp hela 1,40 gånger pengarna och det kan mycket väl vara söndagens finaste dubbelvirke.

Bolagen verkar tro på en låst och målsnål tillställning, men jag håller inte med. Jag förstår dock hur bolagen resonerar här. Valladolid har varit ganska målsnåla rent överlag, exempelvis har man gått under 2,5-linan i 75% av matcherna den här säsongen. 15 av 20 matcher alltså. Men det går att vrida och vända på det mesta. Nu är det 1,5-linan som är i fokus och det är en lina som Valladolid gått över i 50% av matcherna den här säsongen. Ingen siffra som på något sätt sätter spiken i kistan, dock finns det andra faktorer som måste vägas in. Ur ett historiskt perspektiv så har dessa lag bjudit på svängiga och underhållande matcher genom åren – de 11 senaste mötena lagen emellan har gått över 1,5-linan, sju av dessa möten har dessutom gått över 2,5-linan. Senast lagen möttes i september slutade matchen 3-3, och så sent som förra säsongen plockade Celta en 4-1-seger på hemmaplan. Det är resultat som sätter det hela i ett klarare perspektiv.

Celta har gått över 1,5-linan i hela 18 (!) av 20 matcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det 90% av matcherna. Mål har man gjort i 85% av matcherna, med ett målsnitt på 1,6 mål/match. Samtidigt släppt man in en hel del mål, exempelvis har man släppt in sex mål på de två senaste matcherna. 4-2-förlusten mot Vallecano sticker ut. Minst två mål har man släppt in i fem av de sex senaste matcherna. Nej, här är känslan att bolagen är fel ute och jag måste ta ställning. Över 1,5 klickas till 1,40 gånger pengarna – alla dagar i veckan.

Tre faktorer till varför Över 1.5 mål bör sitta:

  • Celta löser överspelet i 18 av 20 matcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det 90% av matcherna

  • Överspelet sitter i de 11 senaste mötena lagen emellan, sju av dessa möten har dessutom gått över 2,5-linan

  • Celta har släppt in sex mål på de två senaste matcherna, i fem av de sex senaste matcherna har man släppt i minst två mål

Unibet slantar upp 1,89 gånger pengarna för denna dubbel och jag väljer att investera 3/5 units. Spelstopp 16:00!

Rygga till 1,98 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.