Sista helgen i Januari är kommen och det vankas travfest i Frankrike. Världens tuffaste travlopp ska avgöras och det är ovist, mycket ovist på förhand. Readly Express och Propulsion är Sveriges svar på Frankrikes stjärnor Bold Eagle och Belina Josselyn. Kommer någon av nämnd att ta hem det, eller kommer vi få se en storskräll? Jag tror och hoppas att svenskt blod skär mållinjen först, och vi har trots allt världens bästa kusk att tillgå. 

Prix’d Amerique | Speltips: Readly Express Plats | Odds: @1.65 | Units: 5/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 16:02

Titelförsvarare.

Readly Express som Björn Goop ståtar som titelförsvarare inför Prix’d Amerique 2019. Det blev en känslofull seger den gången när både Timo Nurmos och Björn Goop vann loppet för första gången och det blev mycket känslor efter loppet. Att vinna något för första gången är en känsla man antagligen inte kommer kunna uppnå igen, men att vinna Prix’d Amerique två gånger i rad slår högt och man skulle för evigt vara inristad i historieböckerna.

Readly Express har blivit attraktiv i aveln och haft fullt upp med ”stona”. Gjorde debut efter Prix’d Amerique 2018 vid Juni förra året och tog en säker seger. Regnkaos på Åby loppet efter, och Timo Nurmos tog beslutet att sätta på järnskor. I rygg satt en barfota-dansande Propulsion som fått loppet till 110%, och man förlorade med en nos.

Den 16/9 gjorde man en av de svettigaste prestationer jag skådat från en häst. Björn Goop skulle styra ut i tredjespår ca. 1400m kvar från mål i hopp om att få överta ”dödens”. Örjan och Propulsion hade dock andra tankar och man blev hängande i tredjespår. Readly Express gav sig dock aldrig och var en längd efter i mål som trea.

Senast gick man prepare, men ändå så verkar många vara oroliga över hur Readly Express såg ut. Visst, man såg omotiverad ut och travet flöt inte klockrent. Men det finns en anledning och det kallas just prepare. Det är idag det gäller. Skorna rycker och i sulkyn sitter världens bästa kusk.

Den franska armen.

Belina Josselyn, Belina Josselyn, Belina, Belina och Belina. Det franska stoet skriker nästan alla om och visst har hon sett helt magisk ut. Senast ryckte man skorna och Bazire skulle göra en fräckis och släpper ner Bird Parker för att sen få lucka. Problemet var dock att luckan kom aldrig och då valde Bazire helt enkelt att göra sin egna lucka. Att man skar linjen först var inte svårt att lista ut på målfotot, men diskningen var minst lika självklar.

Hon kommer stå som favorit när loppet går och ”pressen” ligger på Bazire som har siktat hit senaste 12 månaderna. Hon behöver ryggar och kan inte göra loppet själv. Som favorit är det sårbart.

The Eagle flög överraskande till seger före Readly Express sist. Många var skeptiska till Bold Eagle och det mesta tydde på att karriären nog hade nått sin slutfas. Nivard har gett Örnen tuffa resor ute i spåren och det har verkligen satt sina spår. Men sist, då Nivard körde helt perfekt, var man sådär ruskigt bra igen. Nu blir det barfota runt om för andra gången i livet och jag ser Bold Eagle som en mycket tidig utmanare.

Readly Express har inte sett som bäst ut på slutet, men Timo Nurmos är en mästare att ställa i ordning. Readly Express har ett hjärta av guld och en vinnarskalle utan dess like. Han klarar av att gå utan rygg, ute i spåren och lägga flera speeder i lopppet. Bakom sitter också hans kompanjon, Björn Goop. Eller ska vi kalla honom världens bästa travkusk.

Speltips: Readly Express plats (1-3)

. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tål att göra jobbet och ger sig aldrig. 

  • Bästa kusken i fältet. 

  • Kommer vara betydligt bättre nu än senaste loppen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.65. Min investering i detta spel blir 5/5 units!

Rygga till 1.65 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.