Joakim Östman|26 januari, 2023, 12:46

Jag väljer att spela på Washington ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Washington är 13-8-3 hemma i Capital One Arena.

  • Washington behöver studsa tillbaka efter två-raka förluster.

  • Nicklas Bäckström som saknades senast väntas återigen vara redo för spel.

  • Pittsburgh har varit mediokra på bortaplan, med ett facit på 10-10-4.

  • Washington återvänder till hemmaplan efter tre-matchers roadtrip.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Washington ml hos hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Peter Laviolette i fokus

Washington har gått från att vara ett av ligans hetaste lag till att tappa farten ordentligt sedan Nicklas Bäckström och Tom Wilson återkomst i lineupen. Tränare Peter Laviolette har inte alls hittat rätt med kedje-kombinationerna, återkomsten med två av lagets största stjärnor har därför snarare tagit Capitals ett steg bakåt än framåt. Peter Laviolette har även stått för mycket märkliga beslut som att envisas med att sätta Evgeny Kuznetsov i fjärdekedjan, men även att healthy scratcha Dylan Strome som varit en av laget bästa spelare under säsongen. 

Tålamod är dock nyckelordet men Washington som hittas på sista wildcard-platsen har inte direkt tid för en längre formsvacka och saker och ting behöver snabbt ta fart igen.

Pittsburgh blandar och ger men Penguins har åtminstone studsat tillbaka från deras längre förlust-streak i slutet av december. Resultatraden senaste tio-matcherna visar 5-3-2 och Pittsburgh har således klivit förbi Capitals i Metropolitan. Pittsburgh hittas på 4-platsen och är ett lag som ska ta sig till slutspel men fortsatt är det något som inte klickar helt för Penguins.

Sett till underliggande stats ser det dock inte särskilt bra ut för Pittsburgh och det enda som egentligen sticker ut till det positivare är ett bra målvaktsspel. Possession-siffrorna och skottprocenten sticker ut till det sämre, vilket inte klingar helt rätt med hur vi blivit vana att se Penguins under tränare Mike Sullivan.

Viktiga poäng på spel

När Washington – Pittsburgh drabbas samman på fredagsnatten är det ett möte mellan två-lag som inte gillar varandra. Rivaliteten var visserligen ännu mer på sin spets för några säsonger sedan när Capitals och Penguins hade sina peak-år med nuvarande spelarcoren. Rivaliteten finns dock kvar och som alltid riktas fokuset till duellen mellan Ovechkin – Crosby som alltid är av största intresse.

Poängen inför fredagsnattens möte är likväl av yttersta vikt för Washington och Pittsburgh som hittas på wildcard-platserna. Hemmaplansfördelen gör att vi anser favoritskapet tippar över till Washingtons fördel och hemma i Capital One Arena är Caps starka. Washington har ett hemmafacit på 13-8-3 och efter en tre-matchers roadtrip kommer Capitals vara påslagna när det återvänder hem.

Pittsburgh har i sin tur varit väldigt mediokra i spelet på bortaplan under säsongen där deras facit visar 10-10-4. När dessutom Nicklas Bäckström som saknades senast för Washington väntas vara tillbaka synar vi att Capitals vinner. Givet förutsättningarna klickas därför Washington-segern till ett spelvärt odds på 1.77!

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Washington - Pittsburgh
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.