Daniel Jacobsson|26 oktober, 2022, 13:14

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • PSV har andraplatsen att säkra.

  • Arsenal kommer rotera för att fokusera på ligaspelet inför VM.

  • Arsenal kunde stänga ner PSV rejält senast men här väntas en helt annan matchbild.

  • Arsenal kommer behöva göra nya mål för att få med sig poäng här – PSV kommer komma ut starkt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Motiverade

Motivation, revanschlust och en andraplats i fokus för PSV som får besök av Arsenal på Philips Stadium i Eindhoven. Här vill nederländarna ta nästa steg för avancemang när Bodö/Glimt förväntas knappa in avståndet efter deras match mot Zurich den här kvällen. PSV har mycket att spela för medans gästerna för dagen kommer fortsätta rotera och försöka stänga ner sitt motstånd för att inte ta ut sig mer än nödvändigt inför ligaomgångarna innan VM. Rotationen är stor och påtaglig i Arsenal vilket borde kunna ge hemmalaget ett hopp inför uppgiften här.

PSV Eindhoven har gjort en mycket fin säsong överlag och har en del resultat att kolla tillbaka inför detta stormötet. Arsenal är inget lag som man har någon större respekt för, trots att dom gått såpass starkt i England den här säsongen. PSV har kört över Ajax i en cupfinal och behöver hitta en sådan prestationsnivå här. PSV är ett målglatt lag och kommer fortsätta utsätta Arsenal för sin offensiva spets. Det var en relativt kall match på Emirates Stadium förra veckan men det skall sägas återigen att Gunners stängde ner nederländarna rejält.

Roterar

Arsenal fortsätter att vinna matcher både i England och ute i Europa. Nu har man dragit ifrån i Premier League och dessutom säkrat avancemang till slutspel i Europa League. Det innebär att man kommer fortsätta rotera för att kunna prioritera Premier League innan VM-uppehållet. Det skall dock tilläggas att Mikel Arteta jobbat på det sättet hela säsongen och gett sina bänkspelare chansen i Europa League-gruppspelet och mötena mot PSV, Bodö/Glimt och Zurich. En spelare som tagit chansen är Eddie Nketiah, Arsenals bästa målskytt under gruppspelet.

Vi kan räkna med mer rotation här när Arsenal redan säkrat gruppseger mer eller mindre. Här kommer Arteta och Arsenal vilja stänga ner PSV på nytt med sin spelidé. Det är såklart något som PSV kommer ställa fler frågor till än på resande fot och Arsenal lär inte få samma möjlighet för att bestämma själva den här gången. Jag tror på en öppnare matchbild där PSV går fullt för det här, medans Arsenal måste öka takten för att hänga med och bestämma sin matchbild själva. Det kommer nog öppna för bägge lagen och överspelet är inte helt otänkbart inför kvällens uppgift.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
PSV - Arsenal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.