Daniel Jacobsson|26 oktober, 2022, 11:40

Jag väljer att spela på West Ham i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • West Ham gjorde tre mål på Silkeborg i Danmark.

  • West Ham använder Conference League för att rotera och få samtliga spelare med speltid, därför är man motiverade även här.

  • Klasskillnad en bra dag på jobbet för Hammers.

  • Silkeborg närmar vill säkra andraplatsen under sista två omgångarna – måste gå framåt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Numret större

Hammers, eller West Ham som klubben benämns som i vanliga fall, har gett sig ett superläge såhär långt in på säsongen. En säkrad gruppseger i Europa Conference League betyder mycket olika möjligheter framöver. Det återstår två omgångar i gruppspelet innan en lottning av slutspel sker och det är givetvis så att det är viktigt för lagets möjlighet att kunna fokusera på Premier League-spelet. West Ham har dessutom använt den här turneringen för att lufta spelare som behöver speltid och som inte får en ordinarie plats i ligamatcherna i första hand och det är därför det är ett superläge man satt sig i inför VM.

Hammers kan fokusera fullt på ligaspelet med sin ordinarie uppställning och ge spelare som Michail Antonio och övriga bänkspelare chansen i dessa matcherna. Oavsett rotation eller ej så är man numret större än de flesta på den här nivån och chansen att man går långt är inte speciellt låg. Engelsmännen är klasserna bättre än Silkeborg och lär visa det även på hemmaplan. Det förra mötet slutade 3-2 till West Ham och vi lär få se ett fyrverkeri i liknande form här. West Ham har spelsugna spelare från start medans Silkeborg måste gå framåt för poäng och deras chans för avancemang.

Danskarna med läge

Silkeborg har trots underskattning från flera håll skaffat sig ett fint läge i Conference League-gruppen inför de två avslutande omgångarna. Skulle man ta poäng här har man ett lysande läge i den sista omgången mot Anderlecht. Laget står på sex poäng såhär långt, sex poäng mindre än motståndarlaget i London den här torsdagskvällen. Det visar vilken skillnad det är mellan lagen, absolut, men man skall också ha med sig att hemmalaget är klara för avancemang inför det här mötet. Silkeborg kommer gå framåt och har ingenting att förlora i just det här mötet. Avancemanget kan man ta oavsett och den här matchen tippas man ändå inte vinna.

Underdogs till grov grad och en lysande möjlighet att visa upp sig. Silkeborg håller en plats bakom de allra största i den danska ligan och kan ge järnet i europaspelet. För spelet är det här ett möte som passar det perfekt. Danskarna har läge att överraska och känner det själva utan respekt för motståndet plus att man hade ett läge senast. Vi hoppas få den matchbilden vi räknar med och då är spelet super, men även i andra matchbilder. West Ham över 1,5 mål på hemmaplan mot ett tafattat Silkeborg skall bara gå.

fotboll, conference league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
West Ham - Silkeborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.