Jonathan Erlandsson|26 oktober, 2022, 11:48

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bodö/Glimt slog Zürich på hemmaplan tidigare i höstas.

  • Zürich har torskat alla matcher hittills och har en målskillnad på 3-14.

  • Bodö/Glimt ligger efter dubbla förluster mot Arsenal tre poäng efter PSV och behöver troligen en vinst här.

  • Zürich ligger överlägset sist i den schweiziska ligan med endast sex inspelade poäng.

  • Bodö/Glimt har efter fyra raka segrar och 19 gjorda mål framåt skaffat sig en lucka i jakten på europaspel hemma i Norge och kan satsa fullt ut på den här matchen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Svag säsongsinledning

Bodö/Glimt reser till Schweiz för att ta sig an gruppens tabelljumbo FC Zürich i EL gruppspelets femte omgång.
Zürich har förlorat alla matcherna hittills i gruppspelet och har efter de inledande hedersamma 1-2 förlusterna mot både Arsenal och Bodö åkt på storstryk två gånger om mot PSV med 1-5 och 0-5. I och med det är hoppet ute om att kunna kvalificera sig till EL slutspelet efter nyår.
Drömmen om EL slutspel lever dock för Bodö/Glimt som spelat in fyra poäng hittills efter att ha kryssat i Eindhoven utöver 2-1 segern hemma mot Zürich.
Norrmännen kommer dock från två raka nederlag mot Arsenal och är inför omgången tre poäng bakom PSV som innehar andraplatsen.

Det vill sig inte alls för Zürich hittills den här säsongen och laget som i våras kunde fira ligatiteln i överlägsen stil ligger nu rejält pyrt till i den inhemska ligan. Man har endast spelat till sig sex poäng hittills på de 13 första ligaomgångarna och efter helgens 1-4 förlust mot Grasshoppers har man hela sex poäng upp till Winterthur på den nästsista platsen.
Offensiven är bedrövlig och helgens reduceringsmål som Blerim Dzemaili satte från straffpunkten i den 90e minuten var laget första på fem(!) matcher.
Även disciplinen tycks det vara lite si och så med i hemmalaget som nu fått spelare direkt utvisade i de två senaste ligamatcherna och det är inte bara på planen det varit rörigt på den här säsongen, utan även på tränarbänken där man redan avverkat två tränare och nu är det dansken Bo Henriksen som rattar laget.
Man har inga nya skador i laget och troligen är Dzemaili tillbaka från start här efter comebacken i helgen.

Otroligt målglada

Bortsett från de båda nederlagen mot Arsenal, så har Bodö/Glimt visat upp en makalös form de senaste veckorna. Man har vunnit de senaste fyra ligamatcherna, varav två av dem har varit på bortaplan och gjort hela 19 mål och släppt in två. I och med segrarna har man skaffat sig en lucka ner till Rosenborg och Lilleström på fyra poäng och med tre omgångar kvar har man satt sig i ett mycket bra läge att få spela i Europa även nästa år.
Bortasegrarna man tagit på slutet har verkligen imponerat i och med att man slagit kvalitativt motstånd i Lilleström med 4-1 på gräs och Vålerenga med hela 6-0.
Man ligger med sina 54 poäng på en andraplats i den norska ligan och med sina 75 mål framåt har man återigen spelat en ultraoffensiv fotboll.
Även för Bodös del ser truppläget allt ljusare ut och nu har man dessutom fått tillbaka Ola Solbakken som missat stora delar av säsongen i kanonform. Den norske landslagsyttern har nu gjort två mål och en assist på de senaste två matcherna och tagit tillbaka platsen ute till höger i norrmännens tremanna anfall.
Man har dessutom flera andra spelare som Pellegrino, Hugo Vetlesen, Patrick Berg och Runar Espejord i kalasform och i tillägg förfogar man numera över en trupp med betydligt spetsigare bänk.

Visst har Zürich fortfarande chansen att vid seger här och mot Arsenal i den sista omgången chansen att ta sig vidare till Conference Europa Leagues slutspel genom att bli trea i den här gruppen. Frågan är dock hur motivationen är till det då man även ligger riktigt pyrt till i ligan och att åka ner där skulle vara en fullständig katastrof. Bodö däremot älskar dem här europakvällarna och är enormt formtoppade. Personligen tror jag att norrmännen vinner här och får spela en direkt avgörande match mot PSV i den sista omgången.

fotboll, europa league
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:45
Zürich - Bodö/Glimt
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.