Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Timrå har vunnit tolv av 14 matcher den här säsongen och bevisar att man är ett av seriens bästa lag

  • Väsby återfinns i den absoluta botten av den allsvenska tabellen och man har haft det tufft inledningsvis

  • Timrå har ett komplett lag med en bländande offensiv, kompakt men spelskicklig backsida och en stabil målvakt

  • Väsby släpper in mest mål i HockeyAllsvenskan och man har mer problem på bortaplan än hemma i Renew Arena

  • Timrå har tio raka segrar och kan utmana Björklöven i toppen av tabellen med en seger här

  • Spelet sitter i nio av 14 förlustmatcher för Väsby den här säsongen

Vann mot topplagen

Timrå har öppnat HockeyAllsvenskan starkt och inför fredagens match har man tio raka segrar. Nu har man haft ett uppehåll bakom sig med lite matchspel och det kan vara positivt att under en tid träna ordentligt och få tillbaka spelare som vanligtvis har skadebekymmer. Vad ligger då bakom succén? Timrå är ett otroligt starkt lag oavsett position. Framåt i banan finner vi starka namn som Jonathan Dahlén, Jens Lööke och Albin Lundin. Bakåt har Timrå en stark backsida med flera spelskickliga backar och i mål har nyförvärvet Jacob Johanssons stått pall inledningsvis.

För Väsbys del har återkomsten till HockeyAllsvenskan varit tuff, väldigt tuff. Förlusterna har haglat in och det ska mycket till om Väsby ska undvika ett kval ner till Hockeyettan under vårkanten. Men det finns vissa glädjeämnen. Väsby är i hög grad med poängmässigt och tar man ett par segrar här och där så kan man fortsätter hålla ett kort avstånd upp till säker mark. Senast förlorade man mot Modo med 7–2 i onsdags, men innan det vann man mot både BIK Karlskoga och Björklöven, två lag i toppen av tabellen.

Utmanar serieledarna

Väsby sprattlar till ibland, men här tror jag att man får svårt att mäta sina krafter mot ett av seriens bästa lag. Timrå har varit spellediga ett längre tag och borde vara spelsugna. Vinner man här går man upp i elva raka segrar och kan dessutom utmana Björklöven som just nu leder serien. Väsby har stora problem med sin defensiv och stundtals rinner siffrorna iväg alldeles för mycket och här möter man ett Timrå som gillar att spela en frejdig offensiv hockey i 60 minuter, oavsett vad det står på tavlan.

Senast Timrå spelade match var just mot Väsby hemma i NHC Arena och då slutade det 3–1 till hemmalaget. Då hade man spelat flera matcher i rad och såg lite trötta ut. Nu finns det alla möjligheter att göra en bättre insats mot ett Väsby som har otroligt svårt på bortaplan. Dessutom släpper man in alldeles för mycket mål och är det någon gång det rinner iväg så är det oftast på bortaplan. Timrå brukar vara skoningslösa och här tror jag att ett betydligt bättre hemmalag vinner med ett par mål. Timrå –2.5 spelas till 1.85.

Speltips.se ger tipset:

Timrå –2.5 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/11 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.