Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Finland har ett betydligt bättre lag än Schweiz och ska kunna dominera matchbilden

  • Schweiz var riktigt bleka i premiärmatchen mot Slovakien och blev till slut nollade – hur pass bra är självförtroendet nu att gå in och köra från start?

  • Finland var alerta från start i matchen mot Tyskland och kopplade tidigt ett stadigt grepp om motståndarna med en 2–0-ledning efter första perioden

  • Schweiz kommer få svårt att köra på för fullt i början utan här krävs det att man spelar med ett stort tålamod för att lyckas

Offensiven klickade direkt

Finland vann som sagt sin premiärmatch hyfsat komfortabelt, trots att Tyskland gjorde en bra insats sett till att man gick på väldigt lite folk. Till slut skrevs slutsiffrorna till 5–3 och även fast det offensiva spelet stämde så hade nog förbundskapten Antti Pennanen velat se lite färre mål i Tysklands målkolumn. Alla tre målen kommer säkerligen visas upp på TV-skärmen i omklädningsrummet för ska Finland gå riktigt långt i den här turneringen håller det inte att göra sådana misstag mot bättre nationer som Kanada och Ryssland.

För Schweiz del stod man för en riktigt blek insats mot ett Slovakien som redan från start hade bestämt sig att sätta foten på gaspedalen. Slovakerna vann skotten med 12–5 i första perioden och efter det gick inte Schweiz att känna igen. 0–0 stod sig länge men till slut fick Slovakien in en puck med sex minuter kvar. Trots att Schweiz tryckte på i slutet fick man aldrig den här riktiga pressen mot en storspelande Simon Latkoczy i det slovakiska målet. En riktigt blek insats för schweizisk del och frågan är om man lyckas studsa upp här.

Klarar man anstormningen?

För Schweiz del var matchen mot Slovakien en nyckelmatch, och att förlora den fanns inte på kartan. Nu är man i ett prekärt läge inför resten av gruppen och nu ställs man alltså mot ett skickligt Finland. Redan under fredagen märkte man att finnarna ville koppla greppet från start i sin match mot Tyskland och även fast tyskarna har ett par bra spelare så får man svårt att stå upp mot en så pass bra nation. Nu får Schweiz samma utmaning men frågan är hur pass bra självförtroende man har i laget efter att ha blivit nollade i premiärmatchen, mot gruppens sämsta lag på pappret?

Nu spelar inte motståndarna i någon slovakisk juniorliga, utan istället är det en klar majoritet av spelarna som är ordinarie i sina lag i finska högstaligan, Liiga. Det kommer bli åka av och jag tror att ett offensivt skickligt Finland kommer koppla greppet från start här. Schweiz kommer få svårt att kunna kliva fram och driva spelet, i alla fall till en början och det gäller att man står emot den värsta vågen inledningsvis. Finland att göra första målet i första perioden är ett fint spel och oddset är 1.64.

Speltips.se ger tipset:

Finland gör första målet i första perioden hos ComeOn

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/12 kl 10.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.