Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AZ har endast förlorat en av deras 13 ligamatcher den här säsongen.

  • AZ Alkmaar kommer till söndagen med tre storsegrar i bagaget.

  • Utrecht har endast vunnit en av deras fem senaste ligamatcher på hemmaplan.

  • Det har blivit oavgjort eller AZ vinst i fyra av deras fem senaste inbördes möten.

  • AZ Alkmaar har mäktat med hela 11 mål framåt i deras tre senaste ligamatcher.

Halkat efter

Vi riktar blickarna mot Nederländarna och närmare bestämt Eredivisie. Hemmalaget Utrecht tar emot gästande AZ Alkmaar i den 14:e omgången av säsongens ligaspel. Utrecht och AZ Alkmaar är två lag som brukar vara med och tävla om topplaceringarna i den nederländska högstaligan. Men den här ligasäsogen har det gått desto bättre för gästerna efter 13 spelade ligamatcher.

Utrecht har halkat efter en aning i den stundande tabellen och hittas på en tiondeplats just nu. Laget har hela åtta poäng upp till sjundeplatsen där konkurrenten Twente befinner sig. Men stora delar av ligaspelet kvartstår fortfarande och det finns massvis med poäng att hämta hem. Vi tror däremot att hemmalaget Utrecht får det tufft att plocka poäng under söndagen när formstarka AZ kommer på besök. Utrecht har haft det tufft mot just detta motståndet i tidigare säsonger, hemmalaget har endast vunnit en av deras fem senaste inbördes möten.

Tre storsegrar bakom sig

Medan hemmalaget Utrecht har halkat efter i toppen av tabellen – befinner sig gästerna på en stabil femteplats just nu. AZ Alkmaar går som tåget just nu och de behöver fortsätta den här formen ifall de ska kunna knappa igen på serieledarna Ajax. Serieledarna är i en klass för sig när det kommer till anfallsspelet, men efter Ajax är det faktiskt tvåan PSV och AZ som gjort flest mål i ligaspelet.

AZ Alkmaar har som sagt en grym form just nu. Gästerna kommer till söndagen med tre raka vinster i bagaget. De har mäktat med hela elva mål på deras tre senaste ligamatcher och svensken Jesper Karlsson har varit väldigt bidragande. Karlsson har stått för två mål och två assist i deras tre senaste ligamatcher, vi tror att Alkmaars offensiv kommer fortsätta briljera under söndagen. AZ är otroligt svåra att slå – de har endast förlorat en av deras 13 ligamatcher den här säsongen.

Speltips.se ger tipset:

Alkmaar DNB hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/12 kl 11.04

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.