Bournemouth har inför onsdagens möte noterats för 8(!) raka förluster på bortaplan. Under morgondagen reser The Cherries till London för att ta sig an storklubben Arsenal. Gunners går bra i ligan just nu, laget har fyra vinster i deras fem senaste ligamatcher. Vi tror på att Arsenal gör mål i första halvlek!

Match: Arsenal-Bournemouth (Premier League) | Speltips: Arsenal gör mål i första halvlek| Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Viktiga poäng på spel

Arsenal hittas just nu på en fjärdeplacering och innehar den sista Champions League platsen. För att laget ska kunna behålla denna placering måste laget vinna matcher av denna kalibern. Det är främst Manchester United och Chelsea som fightas med Arsenal om det eftertraktade CL-inträdet. United tappade poäng i helgen när de spelade oavgjort mot Liverpool, Chelsea spelade Cup final mot Manchester City och har därmed spelat en mindre match än Arsenal. Högre upp i tabellen hittas The Gunners värsta konkurrent Tottenham som innehar sju mer poäng än de rödvita.

Arsenal går bra i ligaspelet just nu, laget har vunnit fyra av deras fem senaste ligamatcherna. Förlusten kom mot giganten Manchester City. Peps mannar vann med säkra 3-1 där Arsenal gjorde en fin första halvlek men räckte inte till i andra. Till början av säsongen vann The Gunners främst sina matcher i andra halvlek, men ju längre säsongen gått desto bättre har Arsenal presterat i första halvlek. Laget har gjort mål i första halvlek i 11 av deras 14 senaste matcher. Arsenal brukar alltid besitta en väldigt lång skadelista, men så är inte fallet inför morgondagen. Det är Bellerin, Holding och Welbeck som bekant är borta med sina långtidsskador. Iwobi och Lichtensteiner fick vars en smäll i senaste matchen mot Southampton, de båda två ska testas inför onsdagen. Under morgondagen tar alltså Arsenal emot Bournemouth som är otroligt svaga på bortaplan, vi tror på mål från hemmalaget redan i första halvlek!

Otroligt svaga på bortaplan

Hur är läget hos Bournemouth då? Jo laget innehar en fin tionde plats i tabellen och började säsongen på ett utmärkt vis. Eddie Howes mannar spelar en offensiv och snabb fotboll, The Cherries har stått för flera otroligt fina prestationer under säsongen, bland annat 4-0 vinsten mot Chelsea och 4-0 mot Watford. Men det är främst hemma på Vitality Stadium som laget trivs i, på resande fot har det gått betydligt sämre. Bournemouth har förlorat hela åtta raka bortamatcher. Laget har alltså tagit 25 poäng på hemmaplan och endast nio på resande fot. Sist de vann en match på bortaplan var ända sedan 27:e oktober.

Bournemouth kommer till morgondagens match med ett skrämmande bortafacit. Bortsett ifrån Chelsea, har The Cherries haft stora problem med lagen ifrån topp 6 den här säsongen. Bournemouth har släppt in mål i första halvlek i sju av deras nio ligamatcher mot topp 6 den här säsongen. Senaste mötet mot Arsenal slutade i en 1-2 vinst för londonlaget där mittfältaren Lerma stod för ett självmål i 30:e minuten. Joshua King kvitterade precis innan paus, men The Cherries fick se sig besegrade efter att den vindsnabbe Pierre-Emerick Aubameyang stänkte dit 1-2 i andra halvlek. Arsenal har löst spelet i deras tre raka inbördes möten på Emirates Stadium, jag tror på en liknande historia under morgondagen!

Speltips: Arsenal gör mål i första halvlek

Jag väljer att spela Arsenal gör mål i första halvlek. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bournemouth är otroligt svaga på resande fot, laget har åtta(!) raka förluster på bortaplan.

  • Arsenal har löst spelet i 11 av deras 14 senaste matcher.

  • Bournemouth har släppt in mål i första halvlek i sju av deras nio ligamatcher mot topp 6 lagen.

  • Arsenal har löst spelet i tre raka inbördes möten på Emirates Stadium.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.50 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.