Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brynäs har enorma problem med frånvarande spelare och kan tvingas spela med fyra ordinarie backar

  • Färjestad har vunnit nio av sina elva senaste matcher

  • Brynäs har förlorat nio av sina tolv senaste matcher

  • Färjestad har gjort 16 mål på sina fyra senaste matcher

  • Gästerna har god chans att blanda sig in i kvartsfinalracet vid seger

Kort om backar oroar hemmalaget

Brynäs har haft en turbulent vecka trots att man inte spelat någon match. Efter förlusten uppe i Skellefteå i lördags drabbades man av flertalet sjukdomsfall där man blev tvungna att ställa in träningar och matcher. Nu står man med en rejält sargad trupp inför lördagens match och mycket tyder på att man tvingas spela med fyra ordinarie backar. Dessutom har storspelande målvakten Samuel Ersson saknats under veckan men där ska det vara grönt ljus för spel.

Dagens motståndare heter Färjestad och efter en skakig säsong har Karlstadslaget lyft rejält den senaste tiden. Totalt har man vunnit nio av sina elva senaste matcher och nu är segersviten uppe i fyra raka matcher där man bland annat besegrat Rögle och Leksand nyligen. Nu har man återigen fått vittring på en kvartsfinalplats men då krävs det en seger här. Fem poäng är det som skiljer Färjestad och Frölunda som just nu innehar sjätteplatsen.

Stark målskörd

Brynäs har lyckats tagit poäng i fem av sina sex senaste matcher och det har gjort att man skaffat sig ett bra läge i bottenstriden, men det finns ingen tid att pusta ut. Det här kommer bli ett race hela vägen in i mål och då gäller det för Brynäs del att poängen fortsätter trilla in i strid ström. Här tror jag dock att man kan få det svårt.

Färjestad har en otroligt bra form och har den senaste tiden pytsat in mål efter mål. Offensiva kuggarna hos dagens gäster är i form och totalt har man stått för 16 mål framåt på sina fyra senaste matcher. Nu möter man ett sargat Brynäs som troligtvis kommer behöva gå med lite folk. Samuel Ersson kommer av allt att döma vakta målet men målvaktstalangen saknar ett robust försvarsspel som kan hjälpa honom fullt ut. Färjestad spelar en frejdig offensiv hockey och jag tror det kan bli problem för hemmalaget här.

Speltips.se ger tipset:

Färjestad vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 25/2 kl 22.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.