Vi riktar blickarna mot ett mycket intressant möte i Premier League under onsdagskvällen där två av de stora drakarna gör upp i en mycket viktig match. Fint värde tycker jag mig finna i att bortalaget får med sig poäng här, hemmalaget känns inte alls i harmoni.

Match: Chelsea – Tottenham (Premier League) | Speltips: X2 | Odds: @1.70 | Units: 2/5 | Spelbolag: Betway | Spelstopp: 21:00

Vad hände egentligen på Wembley?

Chelsea ser för tillfället inte ut att vara ett lag i harmoni. Utöver att ha lyckats ta sig förbi Malmö i 16-delsfinalen av Europa League och enkelt avstyrt Huddersfield på hemmaplan så har insatserna den senaste tiden varit rättmätigt ifrågasatta. Förlust 0-4 mot Bournemouth och 0-6 mot Manchester City i ligan följdes upp av en 0-2 förlust i FA-cupen mot Manchester United och så sent som i söndags förlorade man på straffar mot Manchester City i finalen av Ligacupen.

Trots att man tog det till straffar så var det inte det som var det som fick rubriker efter matchen. Utan det som utspelade sig mellan Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga och managern Maurico Sarri. Sarri vill byta målvakt inför straffläggningen men Kepa vägrade bli utbytt och det slutade med att båda var rasande och att Sarri nästan lämnade Wembley. Förlust till råga på allt och ingen god stämning i laget över huvud taget. Detta faktum, samt pressen att vinna för att inte tappa viktig mark tror jag blir avgörande i negativ bemärkelse för Chelsea i den här matchen. Tottenham spelar utan press och kan utnyttja ett osäkert Chelseas svagheter. Det är nära till burop från hemmafansen här.

Trygga på tredjeplatsen

I och med helgens stora missräkning med förlust mot Burnley så hamnade Tottenham i lite av ett vakuum på tredjeplatsen, man har fem poäng upp till Manchester City på andraplatsen där både City och Liverpool som ligger framför ser betydligt bättre ut än Tottenham. Samtidigt ser Tottenham bättre ut än Arsenal, Manchester United och kvällens motståndare Chelsea som är närmast jagande bakom. Hela sex poäng till godo för tillfället och kan man vinna här sätter man nästan in lite av en nådastöt mot Londonkonkurrenten. Mot Chelsea har man också ett bra facit. Man har inte förlorat mot Chelsea sedan 2017 och man har under kalenderåret 2018 och starten på 2019 hunnit med att vinna tre matcher vid full tid och förlora en efter förlängning. Tottenham löser alltså minst oavgjort i de fyra senaste inbördes mötena.

Tottenham är nu också på väg ur en otroligt tung period truppmässigt där man saknat flertalet viktiga spelare till följd av skador och landslagsuppdrag. Nu är dock superanfallaren Harry Kane tillbaka i uppställningen och bakom honom kommer Christian Eriksen och Heung Min Son att finnas. Ett anfall som lyser av spelglädje allt som oftast och som jag håller högre än Chelseas anfall där Eden Hazard drar ett alldeles för tungt lass.

Tottenhams form ska heller inte underskattas bara på en missräkning mot Burnley. Innan dess hade man fyra raka segrar där bland annat utklassade Borussia Dortmund med hela 3-0.

Speltips: X2

Tottenham besitter en bättre trupp nu när spelare är tillbaka från skador och man har samtidigt en bättre harmoni i laget. Jag tror därför Tottenham tar med sig minst en poäng från onsdagens match och spelar dubbelchans: X2. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Tottenham har inte förlorat vid full tid mot Chelsea sedan 2017. Tre segrar och en förlust i förlängning.

  • Tottenham har fyra segrar de fem senaste matcherna.

  • Chelsea har på senaste tiden radat upp dåliga insatser. Utklassade av Bournemouth och Manchester City och dessutom nollade av Manchester United.

  • Chelsea saknar harmoni i truppen för tillfället. Något vi gavs prov på under söndagen när målvakten Kepa vägrade bli utbytt trots att tränare Maurico Sarri ville byta.

Betway ger oss fina 1.70 för spelet och jag investerar 2/5 units.

Rygga till 1.70 hos Betway

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.