Kevin Andersson|26 februari, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dallas har vunnit de tre senaste matcherna lagen emellan med en målskillnad på 11-5.

  • Islanders har inte många rätt såhär långt denna säsongen.

  • Dallas har vunnit åtta av sina 13 senaste matcher.

Formstarka

Dallas Stars gick in i säsongen 2023-24 som en verklig favorit till Stanley Cup i Western Conference, och med en stundande trade deadline har de gjort inget annat än att bevisa dessa antaganden rätt. De har samlat åtta vinster på sina senaste 13 matcher och har nu ett säsongsresultat på 35-16-8, bara en poäng bakom toppositionen i Central Division. Hemma har Stars varit dominanta, med ett facit på 17-8-3 på 28 spelade matcher, och med en av ligans bästa målskillnader på +36 kan de ha både stjärnkraften och bredden för att göra en verklig satsning på Stanley Cup i år.

Spelarna som leder vägen för Stars är trion Jason Robertson, Matt Duchene och Roope Hintz, alla med över 50 poäng så här långt under året. Målvakten Jake Oettinger har utvecklats starkt och har imponerande siffror med 2.92 i GAA och en räddningsprocent på .903. Senast för Stars var det en mycket behövlig seger över Carolina Hurricanes, där Miro Heiskanens två assist ledde vägen när Oettinger stoppade allt utom ett av de 21 skotten och säkrade den knappa 2-1-segern på bortaplan.

Inte varit bra

Med en av de minst påkostade trupperna i NHL överpresterade New York Islanders under två år, men de har haft stora problem de senaste tre åren. Med endast tre vinster på sina senaste 11 matcher är laget i stort sett eliminerat från slutspelet med ett säsongsresultat på 23-20-14, vilket placerar dem på sjunde plats i den tuffa Metropolitan Division. På bortaplan har Islanders varit stabila och har ett facit på 10-12-5 på 27 spelade matcher, men med en målskillnad på -25, om de inte vänder på sakerna snabbt under 2023-24, kan sommaren markera början på stora förändringar på Long Island.

De som leder vägen för laget är duon Matthew Barzal och Noah Dobson, båda med 60 poäng under året. I målet har deras stjärnmålvakt Ilya Sorokin varit stabil utan att vara spektakulär, med en GAA på 3.14 och en räddningsprocent på .909. Senast för Islanders var det ännu en stor förlust, där två assist från Dobson var tillräckligt för att hålla matchen jämn, men med Sorokin som släppte in tre mål på bara 20 skott föll de till sist i en jämn match mot Tampa Bay Lightning med 4-2.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Dallas Stars - NY Islanders
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.