Det är två offensivt starka lag som möts under onsdagens Svenska Superliga-matcher. Helsingborg jagar säker mark och gästerna Sirius jagar slutspel. Lagens styrkor finns i det offensiva spelet där man har väldigt poängstarka spelare medans defensiven inte alls är lika kvalitetsfylld. Helsingborg-Sirius känns som en match där det är upplagt för målfyrverkerier i år. Jakob Drews är tillbaka hos gästerna. Överspelet klickas!

Match: Helsingborg – Sirius (Svenska Superligan) | Speltips: Över 10.5 mål | Odds: @1.75 | Units: 2/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 19:00

Krigar för överlevnad

9 poäng ner till Örebro ser ut att vara tillräckligt för att hålla sig borta från de absoluta bottenplatserna. Men allt kan hända i innebandy och Helsingborg är inget lag som imponerar för tillfället. Man har dock inte speciellt mycket att spela för förutom att öka avståndet neråt. Gästerna Sirius kommer hel laddade och kan komma att göra det tufft för Helsingborg. Helsingborg har två raka förluster nu och senast åkte man på en riktig körare av guldkandidaten Falun. Helsingborg har visat sig hålla låg klass i år och har endast toppkvalite i ett fåtal spelare. Linus Nordgren har burit sitt Helsingborg ensam på sina axlar tillsammans med hjälp från Jonathan Nilsson och fåtal andra.

Sirius gästar Helsingborg Arena i ett vad som ser ut att bli ett målglatt möte. Det är två offensiva lag som möts och Helsingborg har inte speciellt mycket att spela för och kan därmed vara för avslappnade i vissa lägen. Man möter ett spelglatt och roligt Sirius som älskar att spela offensivt. Detta är ett möte där defensiven kommer i andra hand. Offensiven prioriteras här och det blir en kamp mellan lagens två förstafemmor. Nordgren och Nilsson kan fortsätta bära Helsingborg men man är i år klasser sämre än tidigare!

Slutspelsvittring

Sirius har överraskat många i år och har bjudit på rolig och fin innebandy. Det är en rättvis åttonde plats man sitter inne på, men kriget om slutspel är inte över ännu. Sirius behöver fortsätta plocka poäng då det är otroligt jämnt om de sista platserna. Tappade poäng samt vunna poäng i dagsläget kan betyda liv eller död. Varje match kan vara väldigt avgörande nu och det kommer visa sig när slutspelet skall starta. Seger mot Höllviken senast och 3 viktiga poäng in på kontot. Firma Eriksson- Drews har imponerat under säsongen och fortsätter lyfta Sirius mot slutspel och nya nivåer.

Helsingborg borta och lite av ett drömmöte den här säsongen. 12-2 vinst senast man mötte Helsingborg, ett resultat som sitter med i huvudet inför matchen som man går in i med gott självförtroende. Sirius till slutspel är det inte många som räknat med. Men Sirius är samtidigt ett sånt lag som skulle kunna misslyckas gå till slutspel i sista omgången, pga för lite vinnarmentalitet och spelare som varit där förr. Unge Filip Eriksson har gjort ett fantastiskt år och kan vara avgörande om det blir slutspel eller inte. Helsingborg borta är en match man skall ha chans att gå ifrån med 3 poäng och är antagligen en match där Sirius sagt att man skall gå ifrån med 3 poäng.

Speltips: Över 10.5 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Två lag vars största kvalité ligger i det offensiva möts.

  • Senaste mötet vann Sirius med hela 12-2.

  • Sirius går över linan i 4 av sina 5 senaste matcher.

  • Spelet sitter i Helsingborgs 3 senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.75. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.75 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.