Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö har släppt in femte minst mål i ligan.

  • Malmö har gjort minst mål i ligan.

  • Malmö löser spelet i åtta av de tio senaste matcherna.

  • HV71 löser spelet i fem av de sex senaste matcherna.

  • HV71 har inte råd att förlora här och måste hålla ihop defensiven.

Målsnålast av alla

Om man plussar ihop gjorda mål och insläppta mål så är det när man adderar Malmös siffror som man får den minste summan. Med 94 gjorda mål är man det laget i hela ligan som har gjort minst mål av alla. Samtidigt så är man duktiga på att hålla pucken utanför det egna målet. Totalt 117 insläppta, en siffra som bara fem lag matchar, alla dessa fem ligger topp sex i ligan och Malmö befinner sig som nämnt i botten av SHL. Stark defensiv och svag offensiv, så går det att summera Malmös säsong och underspelet känns därför aktuellt här.

Det speglar sig också i Malmös senaste matcher att detta är ett spel med värde. Spelet löser sig i åtta av lagets tio senaste matcher och man har dessutom löst det i fyra raka matcher inför den här. Formen hos Malmö är också bra och med tre raka segrar finns lite extra självförtroende och trygghet i laget. Oscar Alsenfelt fortsätter också att vara en mycket viktig spelare för Malmö i SHL-sammanhang, målvakten ligger fyra i målvaktsligan och är en hård nöt att knäcka för de allra flesta lagen i ligan.

Tightat till spelet

HV71 är i ett prekärt läge i ligan och är bortsett från Linköping det laget som ligger allra mest illa till i SHL.  Det här är en måstematch för HV71 och tar Malmö tre poäng här så är det nästan en omöjlighet för HV71 att ta ikapp Malmö den här säsongen, då är det bara Brynäs och Oskarshamn kvar att ta sig förbi för att undvika det negativa kvalet. Detta avspeglar sig också i det senaste matcherna som laget har spelat och man löser spelet i fem av de sex senaste matcherna.

Det offensiva spelet har blivit lidande av ett större fokus på defensiven och jag tror Stephan Lundh sitter och filar på hur man ska göra fler mål framåt. I den här matchen tror jag dock man fortsätter på inslagen väg. Man vet om Malmös svagheter i defensiven och kommer försöka utnyttja det genom kontringsspel och tight defensiv här. Värde på tvåan på streckspelen, men störst värde på underspelet.

Speltips.se ger tipset:

Under 5.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/2 kl 10:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.