Onsdagen bjuder på ett rykande hett El Clásico när Real Madrid och Barcelona gör upp om en finalplats i Copa del Rey. Förväntningarna är höga och känslorna är laddade – nu kör vi!

Match: Real Madrid-Barcelona (Copa del Rey) | Speltips: Messi målskytt | Odds: 1,96 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:00

Finalplats i potten

Två lag som knappast behöver någon närmare presentation. Ett klassiskt möte som behöver ännu mindre presentation. Få matcher i världen, om ens någon, framkallar lika mycket känslor som detta möte. Ett rykande hett El Clásico väntar under onsdagskvällen; returen efter 1-1 på Camp Nou i det första mötet av Copa del Reys semifinalspel. Det är Real Madrid som är i förarsätet men jag kan verkligen inte se Solaris manskap spela på resultat här, förväntar mig en offensivt präglad match med två lag som sätter gasen i botten. En underhållande och sevärd tillställning är att vänta.

Real Madrid kommer till matchen med tre vinster på de fyra senaste matcherna, senast inkasserades en 2-1-seger mot Levante men det var ingen övertygande insats marängerna stod för. Det krävdes två straffar, varav en högst diskutabel, för att säkra poängen. Spelmässigt finns det mycket att förbättra, inte minst vad gäller försvarsspelet. Vad gäller offensiven så har man onekligen hittat ytterligare en växel – mål i tio raka matcher vittnar om detta.

I ligaspelet har Barcelona tågat på i tabelltoppen. Katalanerna ligger högst upp i tabellen och man har endast förlorat två matcher under säsongens gång – det är starka papper. Real Madrid har i sin tur förlorat hela sju ligamatcher och ligger två placeringar bakom. Det är ingen större skillnad lagen emellan vad gäller insläppta mål, ur ett offensivt perspektiv har dock Barcelona ett klart övertag.

Glödhet målskytt klickas

Vi har alla anledningar i världen att förvänta oss en svängig och målrik tillställning på Santiago Bernabeu under onsdagskvällen; inbördesstatistiken lagen emellan talar sitt tydliga språk. De 11 senaste mötena har bjudit på hela 40 baljor. Efter 1-1 i det första mötet kan vi förvänta oss en öppen tillställning, en katt-och-råtta-lek så att säga. Blir knappast kryss här igen efter första mötet. Överspel lockar något rejält, men det är inte mycket spelvärde vi bjuds på när oddsen är så pass låga. Oddsen på Messi som målskytt däremot..

1-1 i det första mötet innebär att Barcelona måste göra mål under onsdagskvällen, ingenting annat finns på kartan. Och med tanke på katalanernas offensiva kapacitet så kan vi förvänta oss nättrassel framåt. Madrid-gänget är heller inte kända för att hålla tätt när Barcelona står för motståndet. Vem kliver då fram om inte Messi? I helgen stod den magiske argentinaren för sitt 50:e hattrick i karriären. Det, mina damer och herrar, är helt sanslöst. Låt det smälta in. Barcelona var rejält pressade under långa stunder mot Sevilla, men precis som så många gånger förr var det Messi som klev fram och visade vägen. Argentinaren har stått för en ruggigt stark säsong, toppar La Ligas skytteliga med hela 25 fullträffar. Ren och skär briljans.

Är det någon som ska säkra Barcelonas finalplats i Copa del Rey så är det tidernas bästa fotbollsspelare, Lionel Messi. När bolagen erbjuder hela 1,96 i odds på att argentinaren nätar så är det bara att trycka av. Att Messi sedan trivs mot Real Madrid gör bara saken så mycket bättre.

Speltips: Messi målskytt

Jag spelar Messi som målskytt till 1,96 gånger pengarna. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • I helgen stod Messi för sitt 50:e hattrick i karriären

  • Messi toppar skytteligan i La Liga med 25 fullträffar

  • Messi stortrivs när motståndet heter Real Madrid

Messi klickas som målskytt till 1,96 gånger pengarna hos Unibet. Jag investerar 2/5 units – lycka till!

Rygga till 1.96 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.