Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det var bara några månader sen EG var ett topp tre-lag i världen.

  • I framförallt Brehze, CeRq och Ethan har EG mer “fire power” än 100 Thieves.

  • EG har en stor fördel lagen emellan i inbördes möten.

  • Inget av lagen har spelat en officiell match på en månad, jag tror det är fördel EG som haft mer att gå igenom.

  • EG ska allmänt bara vara det bättre laget.

Potential att vara bättre än såhär

Brehze, CeRq, Ethan, tarik och stanislaw som tidigare representerade NRG, blev i september 2019 uppköpta av organisation Evil Geniuses. Under NRG:s fana stod man för en hel del fina resultat och när man blev värvade av EG hade man etablerat sig som ett topp 5-lag i världen. Och man började i sämre under Evil Geniuses fana. Den första turneringen man spelade, ESL One New York, vann man efter att man slog Astralis med 3-1 i finalen och därmed inkasserade man $100.000. Visserligen åkte man ut tidigt i turneringen efter, Dreamhack Masters Malmö, men en månad senare var det dags igen. Efter att ha slagit Fnatic med 2-0 i finalen så vann Evil Geniuses turneringen StarSeries i-League Season 8 och tog då hem hela $250.000 i förstapris.

Det var alltså i oktober och efter det har man haft en tyngre period där man faktiskt inte vunnit någonting alls, och i de fem sista turneringarna under 2019 åkte man antingen ut i kvartsfinal eller i semifinal. Till lagets försvar stötte man dock på riktigt tufft motstånd i princip varje gång, tre av gångerna mötte man ett Mousesports i sitt livs form och en gång världsettorna Astralis. Under 2020 har man bara spelat två turneringar så det är svårt att veta var man har laget, men på spelarmaterialet och vad laget visat tidigare tycker jag helt klart man har potential för att vara bland de bästa i vägen. Jag ser exempelvis EG i grunden som ett betydligt bättre lag än till exempel G2, som just nu är rankade trea i världen.

Ej samma fire power

AZR, jks, jkaem, Liazz och Gratisfaction representerade tidigare Renegades där de stod för en hel finfina resultat och etablerade sig bland topp 10-lagen i världen. Det kanske mest meriterande var att man tog sig som så långt till semifinal i Starladder Major Berlin i september. Efter flytten över till 100 Thieves visade laget omgående resultat då man tog sig till final i IEM Beijing. En final man däremot förlorade med 0-3 mot världsettorna Astralis.

Senaste turneringen man spelade var IEM Katowice för en månad sen då man i gruppspelet faktiskt slog dagens motstånd Evil Geniuses med 2-1 i en jämn bäst av tre-serie. Det var dock en av få gånger man lyckats vinna mot det nordamerikanska laget. Kollar man inbördes möten innan dess vann EG/NRG hela tio kartor (sju matcher) i rad mot australierna. Kollar man head to head överlag är det 22-7 i fördel Evil Geniuses. Stor nackdel för 100 Thieves och det känns som man överlag har svårt för denna typ av motstånd. Kollar man på laguppställningarna tycker jag heller inte att man har samma “fire power” i laget.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/3 kl 12.50

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.