Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Västerås har kniven mot strupen här efter att man förlorat två raka matcher i Karlskoga

  • BIK Karlskoga har inte gjort prickfria insatser hittills i den här matchserien men segrarna stärker gruppen

  • Västerås är alldeles för slarviga i sitt försvarsspel och det straffar sig mot ett av HockeyAllsvenskans bästa lag när det kommer till att göra mål

  • BIK Karlskoga har varit betydligt bättre och jämnare än Västerås den här säsongen

  • BIK Karlskoga har vunnit fyra av sex matcher mot Västerås den här säsongen

Värmlänningarnas offensiv glänser

Västerås har haft en hel del otur under de två senaste matcherna och man har inte haft mycket med sig. Flera domslut har inte gått lagets väg och nu måste man på något sätt hitta ny kraft och energi, men var hittar man den? Västerås hade redan innan den här matchserien flera spelare på skadelistan och redan efter ett par minuter i första kvartsfinalen hade Lukas Zetterberg och Fredrik Johansson utgått med skador. Man fanns inte heller med på isen i torsdags och det är två stora avbräck för västmanlänningarna som nu tvingas laborera med spelarmaterialet.

För BIK Karlskogas del har man nu ett gyllene läge att ta sig till semifinal. Spelmässigt finns det dock mer att önska och det är främst försvarsspelet som måste steppa upp. Målvakten Tim Juel som under säsongen storspelat har släppt in sex mål hittills och det krävs bättre siffror om man ska lyckas ta sig långt. Dock fortsätter offensiven att leverera som vanligt och här utgör spelare som Henrik Björklund, Gustaf Thorell och Linus Karlsson ett massivt hot framåt.

Saknar spets framåt

Nu är det vinna eller försvinna som gäller för Västerås del, och även fast man blixtrar till stundtals så är det alldeles för ojämnt. I första matchen bjöd man BIK Karlskoga på alla mål och samma visa var det i torsdagens match. Nu har man dessutom en tunn trupp och spelare som Gabriel Kangas och Filip Åström är inte redo för att logga allt för mycket speltid. Spelare som Marcus Bergman och Henrik Hetta imponerar men det är två spelare som inte ska leda laget offensivt, och det är just det som är problemet.

Västerås har förvisso gjort en del mål i första två matcherna men toppspelare missar flera jättelägen stundtals. Möter man ett lag som BIK Karlskoga så måste du spela smart defensivt och utnyttja dina chanser. Nu tror jag luften gått ur Västerås en del och inte nog med skadorna så har man fått flera domslut emot sig som till slut blivit matchavgörande i slutändan. BIK Karlskoga saknar backen Johan Larsson som fortsatt är avstängd men det här är en grupp i balans, även fast man har saker att jobba på.

Speltips.se ger tipset:

BIK Karlskoga ML hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 25/3 kl 23.20

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.