Joakim Östman|26 april, 2024, 08:45

Jag väljer att spela på Atletico Madrid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Atletico Madrid har vunnit fyra av det fem senaste inbördes mötena i La Liga på hemmaplan.

  • Atletico Madrid är 14-1-1 på hemmaplan i La Liga.

  • Athletic Bilbao har sett ut att haft svårt att ladda om efter cup-titeln.

  • Atletico Madrid har ett starkare lag och ska hållas som favoriter.

  • Athletic Bilbao kommer från tre-raka omgångar utan trepoängare.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tappade poäng

Att Atletico Madrid inte lyckades ladda om efter Champions League uttåget kan vi konstatera efter föregående helgens La Liga omgång. Atletico Madrid tog sig till mötet mot Alves som givna favoriter och ur ett tabellmässigt perspektiv var det ingen match att ta lätt på. Inte mycket skulle likväl gå Atletico Madrids väg och från en blek insats fick Diego Simeones mannar åka hem till huvudstaden med noll-poäng.

Att Atletico Madrid säsong får ses som en besvikelse trots att topparna absolut varit där får vi konstatera. I det återstående sex-omgångarna handlar allt om att säkra Champions League spel till kommande säsong och efter två-raka förluster alla tävlingar inräknat behöver de studsa tillbaka.

Athletic Bilbao har i sin tur stått för en lysande säsong och även fast formen dalat på sistone kan man inget annat än att fortsatt lyfta på hatten. Athletic Bilbao har likväl även dem haft svårt att ladda om efter deras titel i Copa del Rey, efter att haft fantastisk hemmafacit under säsongen kommer de nu från två-raka kryss hemma på San Mamés.

Speldominans räckte inte senast mot Granada och delade poäng mot ett bottenlag på hemmaplan var inte inräknat i jakten på topp-4. Med sex återstående omgångar har därför Athletic Bilbao från femte-plats i La Liga fyra-poäng upp till Atletico Madrid och poängtappet senast kan varit väldigt kostsamt.

Vitala poäng i spel

Lite i skymundan från andra stormöten under helgen har vi en otroligt spännande tillställning som väntar i Spanien mellan Atletico Madrid – Athletic Bilbao. Det båda lagen gör upp om vad som ser ut att bli den sista Champions League platsen och mycket står därför på spel. I förarsätet sitter Atletico Madrid med som tidigare nämnt ett fyra-poängs försprång, Athletic Bilbao skulle därför behöva vinna i helgen på Wanda Metropolitano.

Athletic Bilbao är även ett av enbart tre-lag som besegrat Atletico Madrid på Wanda Metropolitano under säsongen, när det avancerade vidare i Copa del Rey. Det är på nytt en sådan kraftsamling som kommer behövas från Ernesto Valverdes mannar men Athletic Bilbao känner på inget sätt att det är en omöjlig uppgift.

Atletico Madrid får ändå ses som favoriter på förhand när vi kollar närmre på förutsättningarna och här synar vi att de vill hänga av Athletic Bilbao. Atletico Madrid har ett fantastiskt hemmafacit under säsongen där de i ligaspelet är 14-1-1 hemma på Wanda Metropolitano.

Formmässigt har som sagt båda lagen dalat på senaste tid men överlag har Atletico Madrid ett starkare lag. Framförallt väger hemmaplansfördelen oerhört tungt här, givet förutsättningarna känner vi oss därför trygga med att klicka i Atletico Madrid-segern!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Atletico Madrid - Athletic Bilbao
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.