Joakim Östman|26 april, 2024, 08:47

Jag väljer att spela på Rafael Leao i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tabellmässigt ligger lite i potten, öppen matchbild synas.

  • Rafael Leao har varit Milans klart spetsigaste spelare under den senaste tiden.

  • Rafael Leao har stått för 3+1 på Milans fyra senaste Serie A möten.

  • Rafael Leao snittar 1,97 skott per match i Serie A.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Till final

Efter vad som till stora delar varit ett uselt 2024 fick Juventus under veckan äntligen lite medvind igen. Returen i Coppa Italia väntade på tisdagskvällen och med två-måls ledning från Turin var de randiga onekligen favoriter på förhand. Som varit fallet med Juventus många gånger på slutet skulle det likväl inte bli en enkel uppgift.

När Taty Castellanos satte dit 2-0 till Lazio i början på den andrahalvlek var det nog fler än vi som trodde luften skulle gå ur gästerna. Juventus visade dock prov på moral och i matchens slutskede reducerade Arkadiusz Milik matchen och med målet sköt anfallaren Juventus till final.

Milan har likt som Juventus inte riktigt haft något att spela för på länge när det gäller ligaspelet och när det gällde som mest i Europa League kvartsfinalen, stod Rossoneri för två bleka insatser mot antagonisterna Roma. Sett till alla tävlingar har därför Milan inkasserat tre förluster på deras fyra senaste matcher, där vi får leta oss tillbaka till början av april för att hitta senaste trepoängaren.

Säsongen är såldes slut för Milan i stort sett då de varken har titel möjligheter eller känns särskilt hotade från deras andraplats i Serie A. Ännu tyngre var det likväl under måndagen när Inter bärgade Serie A titeln mot Milan i Derby della Madonnina, i ett möte som får sägas spårade ur mot slutet.

Avslaget?

Lördagens tillställning Juventus – Milan är såklart alltid ett stormöte givet klubbarnas storlek och rivaliteten där i mellan. Att det på förhand känns avslaget går dock inte att blunda för och ur ett tabellmässigt perspektiv krigar det på höjd om andraplatsen i Serie A, vilket sett till klubbarnas enormt framgångsrika historia kvittar vågar vi påstå.

Det är därför på förhand svårt att sia om favoritskap och faktum är att såväl Juventus som Milan sett väldigt bleka ut på sistone. Motivation blir därför nyckelordet och här handlar det om vilket lag som kommer vilja det mest. 

Vi väljer därför att blicka mot ett specialspel och då att Milans klarast lysande stjärna offensivt, Rafael Leao skjuter minst ett skott på mål i matchen. Rafael Leao har varit het i Serie A över det senaste matcherna och med 3+1 på det fyra senaste omgångarna finns det inte mycket att anmärka över.

Rafael Leao ska står för mycket av det offensiva spelet i Milan och med ett snitt 1,97 skott per match i Serie A, ser vi goda möjligheter för att spelet på 1.66 ska sitta när vi riktar blickarna mot Allianz Stadium!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Juventus - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.