Final i Svenska Superligan dam och tidig matchstart. Damernas gigant IKSU är utslaget av Täby, som verkligen skrällde och överraskade hela innebandysverige. Mora var helt säkra på ytterligare en final mot IKSU men istället väntar Täby i lagets sjätte raka SM final. Det finns en storfavorit här som jag tror lever upp till detta. KAIS Mora blir svenska mästare på damsidan 2019, om ni frågar mig!

Match: KAIS Mora – Täby IS IBK (Svenska Superligan dam) | Speltips: KAIS Mora | Odds: @1.72 | Units: 4/5 | Spelstopp: 12:15

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Storfavorit

IKSU utslaget – det betyder att vi har en annan storfavorit. Tvåan i grundserien KAIS Mora står i final för sjätte raka året. Det skall tilläggas att man bara lyckats vinna en av de fem tidigare finalerna. Mora håller jag som den största favoriten i SM finalen på ett antal år, det har tidigare varit två väldigt jämna lag som mötts. Men nu är det en skräll i final i form av Täby och jag tror inte man klarar av trycket trots att man slog ut IKSU. Mora har gått felfritt till final, 3-0 och 3-0 i kvart respektive semifinal. Anna Wijk fortsätter vara den klart mest lysande stjärnan i Mora och hon är ute efter sitt andra SM guld.

Mora och Täby har mött varandra två gånger under säsongen och det har blivit varsin vinst. Det är precis som herrarnas inbördes att lagen vunnit på hemmaplan. Mora har gått och väntat på finalen ett tag nu och slutspelet har varit en joggingsträcka. Fördel Mora, mer rutin från dessa matcher, fler spelare som är avgörande i slutändan och en bredare trupp i sig. Mora behöver se upp med sin tidigare superstjärna Moa Tschöp, löser man att ta bort henne så fixar man guldet utan problem!

Imponerande

Täby gjorde det omöjliga – slog ut dominanta IKSU i bäst av fem matcher. Det är en bedrift som ingen trodde skulle gå, Täby chockade både oss innebandyfolk och sig själva. Täby tog en 2-1 ledning i matchserien mot IKSU innan motståndarna kvitterade till 2-2 i matcher, efter kvitteringen i matchserien trodde de flesta att IKSU skulle köra över Täby i sista avgörande hemma i Umeå. Så blev inte fallet, Täby fortsatte överraska och imponera. Man stängde av flera av IKSUs bästa spelare och lyckades ta hem segern.

Nu möter man Mora, och det är första gången lagen möts i en SM final. Hoppet ligger hos superstjärnan Moa Tschöp som under säsongen gjorde 58 poäng som back. Det blir en matchen i matchen mellan Moras Wijk och henne. Det som kan bli betydligt mer avgörande än bara de två spelarna är bredden i lagen. Mora besitter en makalös bredd med flera etablerade spelare i dessa sammanhang. Täby är en riktig outsider den här säsongen och man har gjort det fantastiskt bra hittills. Jag tror det blir ett för stort steg att vinna SM guld för Täby redan i år. Mora vinner!

Speltips: KAIS Mora vinner

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • KAIS Mora har varit i final sex år i rad och är betydligt mer rutinerat än Täby i sånna här sammanhang.

  • KAIS Mora har gått rent i slutspelet (3-0, 3-0) och är utvilat inför finalen.

  • Täby ställs inför föreningens största test, SM final, efter en tuff semifinalserie mot förhandsfavoriten IKSU kan laget vara mätta.

  • KAIS Mora har vunnit 3 av de 4 senaste matcherna mellan lagen.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.72. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.