Axel Olsson|26 april, 2024, 08:46

Jag väljer att spela på under 3,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • I hemmaborgen har Leipzig hållit nollan i fem raka ligamatcher.

  • Dortmund spelar semifinal i Champions League nästa tisdag. Kan absolut påverka hur gästerna tar sig an den här matchen.

  • Dortmund har varit riktigt starka på resande fot. Endast en förlust på 15 bortamatcher.

500 kr Gratisspel

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spikat igen i hemmaborgen

Tyska Bundesliga bjuder på ett spännande toppmöte när Leipzig och Dortmund drabbas samman. Dessa två gör upp om en plats i topp 4 och därför är det viktiga poäng på spel. Hemmalaget har absolut en klar fördel av att de endast har ligaspelet att fokusera på. RB Leipzig har en otrolig ligaform och särskilt i hemmaborgen, de har säkerligen ambitionen att klättra förbi trean Stuttgart.

Rose gäng har som sagt levererat på en skyhög nivå på senaste, i bägge ändarna av planen. Vid första tanke förväntar man sig en målrik match mellan offensivt starka Leizpig och Dortmund, men undertecknad har blivit förvånad av hemmalagets defensiva styrka. I hemmaborgen har Leizpig hållit nollan i fem raka ligamatcher, ett imponerande facit. De är inne i en väldigt bra period och ser oerhört stabila ut. Hemmalaget är dessutom mer nöjda vid ett eventuellt kryss i den här matchen, då den nuvarande fjärdeplatsen innebär CL-spel nästa säsong.

Viktiga matcher som väntar

Dortmund vill givetvis slå sig in i topp 4 utav Bundesliga, men gästerna har också andra matcher att förhålla sig till. De har nämligen en otrolig semifinal i Champions League som väntar nästa onsdag. Den matchen kan absolut påverka kring hur Terzic väljer att ta sig an helgens ligamatch. Samtidigt har de haft sex dagars vila inför lördagens batalj, spelarna borde alltså vara redo för dessa två tuffa matcherna.

Dortmund har framförallt imponerat stort i Champions League den här säsongen, men även på resande fot i ligaspelet. Dortmund har endast en förlust på 15 bortamatcher i Bundesliga. De har visat upp en hög lägsta nivå i dessa bortamatcherna och varit väldigt stabila defensivt. Senast dessa två lagen möttes blev det en målrik historia, mycket tack vare ett rött kort efter 15 minuter. Med nuvarande form och en viktig match nästa vecka tror vi att gästerna strävar efter en mer kontrollerad matchbild, då ett böljande spel blir allt mer fysiskt krävande. Underspelet lockar vid dessa nivåerna!

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:30
Leipzig - Dortmund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.