Jag väljer att spela på under 1,5 mål i powerplay. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Målen har inte haglat i den här matchserien

  • Båda lagen kommer inte ha råd att ge sina motståndare möjligheter i powerplay och disciplinen blir en nyckelfaktor

  • Målvakterna Jhonas Enroth och Erik Källgren har storspelat hittills

  • Domarnivån höjs i slutspel och det tas inte alls lika mycket utvisningar som i grundserien

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 1,5 mål i powerplay hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Målvakten utgick skadad

Örebro har stått för en magisk säsong hittills och i ett framtida skeende kommer den här säsongen vara omskriven i klubbens historia. Frågan är bara om en final kommer ingå i det kapitlet, för då måste man segra här. Senast kommer man däremot från en tung förlust när Växjö tog en viktig seger med 1–0. Örebro gjorde inte alls en dålig match men i slutspel är det små marginaler som är skillnaden mellan himmel och helvete. Örebro har gjort det enormt bra, men nu måste man steppa upp ytterligare en nivå.

För Växjös del är man på god väg att ta sig till ytterligare en SM-final, och därmed få chansen att ta sitt tredje guld på sju år. Inför SM-slutspelet fick man favoritskapet på sig och det ska man ha. Det här laget besitter en enorm kunskap och vi hittar duktiga spelare på alla positioner samtidigt som man har en meriterad tränare i Sam Hallam. Det stora frågetecknet inför slutdelen av säsongen är skadan på fantommålvakten Viktor Fasth som fick gå ut i första semifinalen efter en skada. Hittills har andrekeepern Erik Källgren imponerat men det gäller att stå på huvudet kväll efter kväll, efter kväll. Lyckas han med det?

Disciplinen är A och O

I och med Växjös vinst i söndags krävs det att Örebro vinner här, något som kommer kräva en del. Senaste två matcherna har slutat 1–0, vilket gör att det är små marginaler som avgör dessa matcher. Växjö har nu ett guldläge, men frågan är om det räcker till en guldchans? Örebro lär vilja göra allt för att motverka det. Det är svårt att förutspå någon segrare här, för i slutspel i ett sådant här läge kan allt hända.

Istället har jag valt att rikta in mig på special teams, närmare bestämt hur lagen presterar i numerärt över- respektive underläge. Disciplinen är en viktig del i ett slutspel och du måste försöka undvika utvisningsbåset i så pass stor utsträckning det bara går, och snarare ta “smarta” utvisningar som kan motverka mål. Varken Örebro eller Växjö kommer vilja ge varandra chansen till powerplayspel, och i slutspel höjs domarnivån ett rejält hack upp. Känslan säger att vi får se ytterligare en tajt match och att utvisningarna inte kommer att hagla.

ishockey, shl slutspel
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:00
Örebro – Växjö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.