Jag väljer att spela på att Chelsea lyckas få med sig ett lysande resultat. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Chelsea är otroligt svårslagna under Thomas Tuchel.

  • Chelsea har visat sig vara riktigt starka på bortaplan.

  • Chelsea har ett fint skadeläge inför uppgiften. ”Bara” Mateo Kovacic saknas.

  • Real Madrid saknar Sergio Ramos – igen. Mycket tungt tapp.

  • Real Madrid har spelat 0-0 i tre av sina fyra senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X2 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ramos saknas

Real Madrid har ett enormt utropstecken, eller mer ett frågetecken, när Sergio Ramos återigen saknas i truppen. Champions League drar ihop sig och matcherna blir tuffare och tuffare. Nu möter man ett Chelsea som visat en enorm potential och fin form under deras nya tränare Thomas Tuchel. Det här kommer inte bli någon match där Real Madrid går ut och visar världen varför man är favoriter på förhand, utan man kommer få kämpa hårt om det skulle vara så att man drar det längsta strået. Den senaste tiden har dock varit upp och ner, visserligen har man inte förlorat men att spela 0-0 mot lag som Real Betis och Getafe imponerar inte, när man dessutom inte hade så mycket mer att hämta därifrån.

Jag har en stark känsla av att den första matchen mellan dessa två kan bli lite av ett sömnpiller. Det här är ett Real Madrid som, lika mycket som Chelsea, vill ha med sig ett bra resultat till returen. Spanjorerna lyckades hålla undan från Liverpool-comeback i kvartsfinalen och jag kan tänka mig att vi har något liknande att se framemot som det andra mötet där. Sergio Ramos (!) och Lucas Vasquez saknas här, i ett lag som dragits med fler tunga avbräck senaste tiden.

Tufft – men långt ifrån omöjligt

Chelsea fortsätter att överraska, imponera och samtidigt övertyga under Thomas Tuchel. Det har varit en väldigt ljus period sedan Frank Lampard ersattes. En tung period har blivit en lysande period med FA Cup-final, semifinal i Champions League och ett kanonläge att knipa en topp 4-placering i Premier League. Det är en säsong som kan gå till historien för Chelsea, men också en säsong som kan sluta i total katastrof – om den här fina formen tar ett slut tidigare än tänkt. Från det tänkbara till det vi faktiskt har framför oss: Champions League semifinalen mot Real Madrid.

Här saknar Chelsea en nyckelspelare i Mateo Kovacic, men har i övrigt en full trupp till första mötet mot den spanska giganten. Ett lysande läge för Chelsea som dessutom vann sin ligamatch i helgen och har det i ryggen. Jag tror att Chelsea står upp kanon på Di Stefano-stadion och tar med sig ett oavgjort resultat som minst. Visst gynnas man av Sergio Ramos-avbräcket hos hemmalaget, men jag tror att det blir en matchbild som passar Chelsea – den främsta orsaken.

fotboll, champions league
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Real Madrid - Chelsea
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.