Erik Norin|26 april, 2024, 08:42

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Rögle måste vinna för att inte få med sig 1-3 underläge till match fem.

  • Rögle har inte varit sämre än Skellefteå hittills i matchserien.

  • Rögle har vunnit skottstatistiken i båda matcherna man förlorat.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fått ännu fler frågor

Rögle fick inte en fråga av Färjestad i kvartsfinalen, hade många bra svar på frågorna i semifinalen mot Växjö men nu i finalen har frågorna som Skellefteå ställer i spelet blivit ännu svårare för Rögle att besvara men jag tycker man gör det bra och det hade lika gärna kunnat stå 2-1 i matcher till Rögle som faktiskt vunnit skottstatistiken i båda matcherna som man hittills har förlorat. Jag tror man känner att man har chansen på det där SM-guldet här och ser till att göra det till en bäst av tre-matchserie.

Rögles defensiv fortsätter också att vara stark i slutspelet. Nu behöver dock offensiven bli lite starkare just i finalspelet. Tidigare under säsongen när Rögle var som sämst så kom inte leveransen från spetsspelarna. De tre spelarna som i har gjort mål i finalserien är Lian Bichel, Anton Bengtsson och Albin Sundsvik. Tre spelare som inte tillhör toppen i den interna poängligan. Rodrigo Abols står noterad för två assist men Daniel Zaar, Dennis Everberg och Adam Tambellini är ännu poänglösa.

Tar med sig minst oavgjort hem

Segern under torsdagen var givetvis väldigt viktig för Skellefteå som verkligen behövde åka hem till Norrland igen med minst oavgjort resultat om man ska ha någon chans på det här SM-guldet. Hittills så är det kanske inte helt rättvist att man leder matchserien, men det vore väldigt orättvist om man skulle ta med sig även den här matchen sett till hur spelet sett ut. Jag tror Skellefteå framförallt laddar om för att vinna nästa match på hemmaplan och att man här får problem med ett Rögle som måste vinna.

Även Skellefteå har lite problem med spetsspelarnas leverans hittills i finalserien där varken Oscar Lindberg, Jonathan Johnsson eller Richard Hugg stått för några poäng. Jag tycker dock Skellefteå vinner lite mer på sin bredd där spelare som Linus Lindström och Max Lindholm håller en högre nivå än samma typ av breddspelare i Rögle. Här tror jag dock Rögle får igång spetsspelarna och vinner matchen.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:15
Rögle - Skellefteå
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.