Jag väljer att spela på att St Louis Blues vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ett odds på 3.40 på St Louis med tanke på förutsättningarna måste man testa.

  • St Louis vann senaste mötet med 5-3.

  • St Louis vände ett tidigt tvåmålsunderläge och lämnade således ett styrkebesked.

  • St Louis är bara en poäng bakom Arizona för att nå slutspelet och den platsen är dem väldigt sugna på. Känns som att alla i St Louis tror på det och drar åt samma håll!

  • Colorado är redan klara för slutspel och har nyligen haft problem med Covid-19 i truppen, känns som man gärna inte tar ut sig för mycket i onödan innan det tuffa slutspelet stundar.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

St Louis Blues att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Styrkebesked

Ryan O´Reilly gjorde ett hattrick och stod även för en assist för att hjälpa sitt St Louis Blues att sätta ett stopp på en tre matcher lång förlustsvit med en 5-3 seger över Colorado Avalanche hemma i Enterprise Center under natten till söndag. Brayden Schenn och Torey Krug stod för vars två assist och målvakten Jordan Binnington stod för 27 räddningar och en hel del avgörande sådana. Laget är nu 20-19-6 för säsongen.

St Louis är nu bara en poäng bakom Arizona Coyotes i kampen om fjärdeplatsen i Honda West Divison. Arizona vann sin senaste match med 4-0 mot Los Angeles Kings under natten till söndag. Med tanke på att det bara är de fyra bästa som går vidare så måste St Louis fortsätta vinna och hoppas på att Arizona går bet. Det såg verkligen ut senast som att alla i St Louis trodde på det och hade insett att så var faktumet, man hämtade upp ett tidigt 2-0 underläge och vände samt vann mot ett av ligans bästa lag. Ett styrkebesked i allra högsta grad!

Känns nöjda

Nathan MacKinnon gjorde ett mål och två assist där NHL:s längsta nuvarande poängsvit på 13 raka matcher tog ett slut. Cale Makar gjorde ett mål och två assist samtidigt som målvakten Devan Dubnyk gjorde 25 räddningar för Avalanche som nu är 31-10-4 för säsongen och som innan denna matchen hade vunnit fem raka matcher.

Avalanche har säkrat sin plats i slutspelet men man är fyra poäng bakom Vegas Golden Knights i Honda West Division. Vegas slog Anaheim Ducks under sen lördagkväll med 5-1 och känslan är att Vegas fortsätter gå starkt. Detta var den andra matchen av denna tre matcher långa miniserie. Colorado vann med 4-2 i sin första match tillbaka sedan Covid-19 uppehållet senast under natten till fredag. Min känsla är att Colorado är lite smått nöjda med att ha säkrat slutspelet och känner ingen större strävan mot att gå om Vegas till vilket pris som helst. Nu känns det som man bygger upp och bevarar spelarna som varit drabbade av Corona så alla är redo för slutspelet.

ishockey, NHL
|
units: 1/5 - spelstopp: 01:00
St Louis Blues - Colorado Avalanche
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.