Daniel Jacobsson|26 maj, 2024, 19:39

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK såg väldigt avslagna och passiva ut i derbyt mot Hammarby.

  • IFK Göteborg är väldigt nöjda med poäng här, oavsett om det är en eller tre stycken.

  • IFK Göteborg spelar lite rakare i dagsläget, men effektiviteten är långt ifrån där den skall vara med Pettersson, Carlstrand och Abraham längst fram.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Sexpoängsmatch

AIK har tappat formen och farten på sistone och ser ut att gå på sommaruppehåll med en negativ stämpel. Förlusten i derbyt mot Hammarby senast hade mycket mer att önska, det tyckte iallafall spelarna själva och inte minst fansen. Nu väntar en match där många förväntar sig något helt annat, men jag är inte helt säker på att vi får det. Senast slängde Henning Berg fram överlevnadstaktiken och ställde sig lågt och väldigt passivt. Jag tror inte att det är ett offensivt och spelglatt lag som kommer ut här heller.

Poängen är otroligt viktiga och det här kan vara matchen som avgör AIK:s framtid när det gäller till skick av tabellen. En seger och man är sex poäng före motståndarna från Göteborg på andra sidan, en förlust och man är helt plötsligt inblandad bland lagen som underpresterat. AIK har en backlinje som inte alls imponerat och laget har släppt in väldigt mycket mål på sistone, där ligger säkerligen fokuset även den här matchen och underspelet är därmed lovande.

Fler avbräck

En mycket viktig och framförallt skön seger för IFK Göteborg mot Mjällby senast. Segermålet kom från en kritiserad spelare i Gustaf Norlin och dessutom i den sista ordinarie spelminuten. Det stärker såklart Blåvitt under en tyngre tid, men något som inte stärker laget är alla avbräck. Under veckan klev Gustav Svensson av, den viktigaste spelaren i Blåvitts defensiva linje och innan dess saknar man Andreas Pyndt, Arbnor Mucolli och Laurs Skjellerup bland andra. Trots det tunga defensiva avbräcket så litar jag på att fokuset finns där under måndagskvällen. Oscar Wendts rutin ersätter Gustav Svenssons.

Här handlar det om att ta poäng. En eller tre poäng kvittar nog i slutändan i och med läget som man är i. Då är det nog viktigare att vinna nästa helgs hemmamatch mot Elfsborg. Här kommer det finnas ett defensivt fokus från start till mål, annars har man inget här att göra den här kvällen. Defensiven avgör det här mötet och sedan hoppas Jens Askou och de blåvita supportrarna att man kan forcera fram ytterligare ett sent mål i matchen. Underspelet känns bra även i den här ringhörnans förutsättningar, framförallt när Pettersson, Carlstrand och Abraham är trion som startar framåt.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:10
AIK - IFK Göteborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.