Axel Olsson|26 maj, 2023, 11:30

Jag väljer att spela på Brommapojkarna vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BP fortsätter att imponera. Segern mot Varberg förlängde den obesegrade sviten till sex raka.

  • BP har vunnit hela fem av dessa sex senaste ligamatcher. Ett otroligt facit från nykomlingen.

  • Sirius fortsätter att ha uppenbara bekymmer i spelet. Fortsatt vinstlösa i ligaspelet.

  • BP har redan slagit några ännu tuffare motståndare. Oddset lockar.

Otrolig form

Brommapojkarna fortsätter att imponera i Allsvenskan och tog ytterligare en seger mot bottenlaget Varberg. Nykomlingen har varit den stora överraskningen än så länge och prestationerna lovar gott framöver. De har redan bevisat sig vara klart bättre än vad samtliga trodde inför den här säsongen. Det är långt ifrån över men samtidigt har den här starten givit en riktigt stabil grund att stå på i högstaligan.

Med segern mot Varberg står nykomlingen på sex raka ligamatcher utan förlust. De har vunnit hela fem av dessa sex ligamatcherna och det är ett otroligt facit för en nykomling. Lägg även till att de höll nollan i fyra raka ligamatcher och nollade Mjällby, Värnamo, Halmstad och Blåvitt inom loppet av två veckor. Efter en sådan här period går det inte ifrågasätta att det här är ett skickligt fotbollslag. Med formen och självförtroendet som byggts upp anser vi att oddset på hemmasegern är alldeles för högt, därmed väljer vi att testa den raka ettan inför lördagen. Senaste segern mot Varberg var fullt rättvis och vi tror att BP kan skapa rejäla bekymmer för bottenlaget Sirius.

Jagar fortfarande första segern

Det lossnar inte för Sirius som cementerat sin plats nere i bottenträsket. De är fortsatt utan seger efter nio omgångar och som det ser ut nu kan det bli en ännu längre väntan. De spelade visserligen upp sig i senaste ligamatchen mot Halmstad men det saknades effektivitet där framme, vilket vi har sett i tidigare matcher också. Det går inte att hålla sig kvar i högstaligan med massa oavgjorda resultat och på sistone har de till och med gått helt lottlösa med tre raka förluster.

Det finns uppenbara brister i det här laget och det är något som motståndarlagen har utnyttjat. Sirius har släppt in hela elva mål i deras fyra senaste omgångar  och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Anfallaren Kouakou var tillbaka och hoppade in i senaste ligamatchen mot Halmstad. En viktig spelare för hemmalaget men han kommer behöva tid på sig för att hitta formen efter en längre frånvaro. Sirius har gått länge utan en seger och det kan sätta sig mentalt, vilket gör att muren kan bli ännu tuffare att riva ner. Hemmalaget är på en bättre plats och oddset för den raka ettan lockar vid dessa nivåerna.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:30
Brommapojkarna - Sirius
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.